07/12/2023 07/12/2023 Η βουλγαρική ταινία του δημοσιογράφου Angel Bonchev “Ο Άγιος Κεραυνός”, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Εφραίμ τον Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργό της Νέας Μάκρης, τιμήθηκε με το μεγαλύτερο βραβείο στη Βουλγαρία για τον αγώνα των νέων κατά των ναρκωτικών. Η ταινία παρουσιάζει πραγματικές θαυματουργές ιστορίες ανθρώπων από διάφορες χώρες που δείχνουν πώς ο Άγιος Εφραίμ...
07 Δεκεμβρίου, 2023 - 9:38
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2023 - 9:43

Μεγάλο Βραβείο για την ορθόδοξη ταινία “Ο Άγιος Κεραυνός”, αφιερωμένη στον Άγιο Εφραίμ της Νέας Μάκρης

Διαδώστε:
Μεγάλο Βραβείο για την ορθόδοξη ταινία “Ο Άγιος Κεραυνός”, αφιερωμένη στον Άγιο Εφραίμ της Νέας Μάκρης

Η βουλγαρική ταινία του δημοσιογράφου Angel Bonchev “Ο Άγιος Κεραυνός”, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Εφραίμ τον Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργό της Νέας Μάκρης, τιμήθηκε με το μεγαλύτερο βραβείο στη Βουλγαρία για τον αγώνα των νέων κατά των ναρκωτικών. Η ταινία παρουσιάζει πραγματικές θαυματουργές ιστορίες ανθρώπων από διάφορες χώρες που δείχνουν πώς ο Άγιος Εφραίμ ο Νέος έκανε θαύματα και οι άνθρωποι ξεφορτώθηκαν το τεράστιο πρόβλημα των ναρκωτικών.

Το βραβείο προέρχεται από το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Η ταινία “Άγιος Κεραυνός” αφηγείται την αγγελική ζωή, το βάναυσο μαρτύριο και τα συγκλονιστικά θαύματα του Αγίου Εφραίμ του Νέου, ενός μεγάλου μάρτυρα και θαυματουργού. Η ταινία παρουσιάζει ανθρώπους που αγγίχτηκαν από την αγία αστραπή, όπως αποκαλείται ο Άγιος Εφραίμ. Εφραίμ στην Ελλάδα και τη Ρουμανία. Η ταινία καταγράφει τις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων στο πέρασμα των χρόνων από θεραπείες από καρκίνο, την επιστροφή στη ζωή ενός μωρού που πέθανε στην κοιλιά της μητέρας του και την ανάρρωση από την ψυχική ασθένεια μιας Βουλγάρας που στο παρελθόν είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Στην ταινία “Άγιος Κεραυνός” πρωταγωνιστούν ο Επίσκοπος Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, ο Επίσκοπος Τρικάλων, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσόστομος και είναι η πιο δημοφιλής ταινία στη Βουλγαρία για έναν άγιο τα τελευταία τρία χρόνια. Ο συγγραφέας της ταινίας έχει γράψει βιβλία για τον Άγιο Εφραίμ τον Θαυματουργό, τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, τον Άγιο Νικηφόρο τον Προκαζάνο και τον Άγιο Νεκτάριο τον Αιγινήτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων