10/05/2020 10/05/2020 Οι εποχές το ζητούν να θυμίζουμε ορισμένες μεγαλειώδεις παρουσίες προσωπικοτήτων της Εκκλησίας μας ακόμη και αν αυτοί έχουν φύγει από κοντά μας. Οι εποχές το καλούν να θυμίζουμε την αναταπόκριση του κόσμου σε αυτά τα καλέσματα του χρέους απέναντι σε κάθετι που κληρονομήσαμε και απειλείται σήμερα εκ των έσω και εκ των εξωτερικών παραγόντων. Ο...
10 Μαΐου, 2020 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2020 - 9:17

“Μείνετε σταθεροί στην πίστη και στα ιδανικά του Γένους. Χρέος μας”

Διαδώστε:
“Μείνετε σταθεροί στην πίστη και στα ιδανικά του Γένους. Χρέος μας”

Οι εποχές το ζητούν να θυμίζουμε ορισμένες μεγαλειώδεις παρουσίες προσωπικοτήτων της Εκκλησίας μας ακόμη και αν αυτοί έχουν φύγει από κοντά μας. Οι εποχές το καλούν να θυμίζουμε την αναταπόκριση του κόσμου σε αυτά τα καλέσματα του χρέους απέναντι σε κάθετι που κληρονομήσαμε και απειλείται σήμερα εκ των έσω και εκ των εξωτερικών παραγόντων.

Ο Μακαριαστός Χριστόδουλος είχε ένα χάρισμα στο λόγο και ήξερε να έχει το ρόλο του μπροστάρη για να αφυπνίζει τον κόσμο μπροστά σε μεγάλες απειλές.

Σε μια από τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στην Αθήνα είχε πει :

«Κράτα γερά μέσα σου τα ζώπυρα της πίστεως που παρέλαβες από τους γονείς σου. Η Ελλάδα είναι η χώρα των μεγάλων αγώνων για την κατίσχυση των μεγάλων ιδανικών. Μη αφήσεις τη χώρα σου να χάσει το χαρακτήρα της και να μετατραπεί σε μάζα ανθρώπων, χωρίς συνείδηση, χωρίς εθνικότητα και χωρίς ταυτότητα. Μέσα σ’ αυτή τη μάζα κινδυνευείς να γίνεις ένα νούμερο, ένας αριθμός, να χάσεις την ελευθερία της προσωπικότητάς σου. Αδελφοί, μείνατε εδραίοι και αμετακίνητοι σε όσα μάθατε και σε όσα επιστώθητε.Μείνατε σταθεροί στην πίστη και στα ιδανικά του Γένους. Αυτό είναι το χρέος μας.»–

Δείτε ένα μέρος από την τότε ομιλία του

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων