19/01/2023 19/01/2023 «Το κοιμητήριο στο Τατόι ανήκει στο ελληνικό κράτος», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σχετικά με το Τατόι, με αφορμή την ταφή του πρώην Βασιλιά Κωνσταντίνου. Όπως είπε, σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ,  το 2022 οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού δούλευαν συστηματικά ώστε να απομακρυνθούν τα καμένα δέντρα...
19 Ιανουαρίου, 2023 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2023 - 21:08

Μενδώνη: Έτοιμη να δεχθεί κόσμο η εκκλησία στο Τατόι

Διαδώστε:
Μενδώνη: Έτοιμη να δεχθεί κόσμο η εκκλησία στο Τατόι

«Το κοιμητήριο στο Τατόι ανήκει στο ελληνικό κράτος», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σχετικά με το Τατόι, με αφορμή την ταφή του πρώην Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Όπως είπε, σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ,  το 2022 οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού δούλευαν συστηματικά ώστε να απομακρυνθούν τα καμένα δέντρα από την περιοχή μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021.

Επίσης, εξήγησε ότι η εκκλησία στο Τατόι είναι συντηρημένη και έτοιμη να δεχθεί κόσμο και, παράλληλα, ο περιβάλλων χώρος θα είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση και θα έχουν γίνει οι διαδικασίες διευθέτησης του χώρου ώστε να μπορεί κανείς να προσεγγίσει χωρίς να υπάρχουν προβλήματα.

Η υπουργός διευκρίνισε πως το κοιμητήριο ανήκει στο ελληνικό κράτος, επομένως η οποιαδήποτε μέριμνα ανήκει στο ελληνικό κράτος.

«Δεν κλείνει καμία συζήτηση» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα που έχει «φουντώσει» το τελευταίο διάστημα, η υπουργός Πολιτισμού υποστήριξε πως «δεν κλείνει καμία συζήτηση για το θέμα».

Ειδικότερα, η υπουργός δήλωσε: «Νομίζω ότι δεν κλείνει καμία συζήτηση για το θέμα, καθώς, στην ουσία, ο Πρωθυπουργός στην ενημέρωση που έκανε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έθεσε το θέμα στην απολύτως σωστή του διάσταση. Υπάρχει επικοινωνία. Υπάρχουν επαφές, όπως έγραψα και εγώ πρόσφατα. Μία διαπραγμάτευση είναι πολύ δύσκολη, δεν είναι, όμως, αδύνατη. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να διεκδικεί την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα και την επανένωσή τους στον Παρθενώνα. Σε όλα τα επίπεδα, και στο επίπεδο της κοινής γνώμης αλλά και μέσα στις διαδικασίες της UNESCO».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων