12/03/2021 12/03/2021 Αυστηρή και ξεκάθαρη ήταν η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στις δηλώσεις του Βρετανού Πρωθυπουργού Boris Johnson πως τα γλυπτά του Παρθενώνα αποκτήθηκαν νόμιμα από το κράτος του και ότι δεν θα επιστραφούν ποτέ στην Ελλάδα. Δηλώσεις, οι οποίες έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξής του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Τα Νέα». Ειδικότερα, η Υπουργός Πολιτισμού δήλωσε:...
12 Μαρτίου, 2021 - 18:24
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2021 - 18:29

Μενδώνη για Γλυπτά Παρθενώνα: «Δεν αποδεχόμαστε νόμιμη κατοχή»

Διαδώστε:
Μενδώνη για Γλυπτά Παρθενώνα: «Δεν αποδεχόμαστε νόμιμη κατοχή»

Αυστηρή και ξεκάθαρη ήταν η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στις δηλώσεις του Βρετανού Πρωθυπουργού Boris Johnson πως τα γλυπτά του Παρθενώνα αποκτήθηκαν νόμιμα από το κράτος του και ότι δεν θα επιστραφούν ποτέ στην Ελλάδα. Δηλώσεις, οι οποίες έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξής του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Τα Νέα».

Ειδικότερα, η Υπουργός Πολιτισμού δήλωσε:

«Από τη δήλωση του Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας κ. Boris Johnson αντιλαμβανόμεθα ότι δεν έχει ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του, για τα νέα ιστορικά δεδομένα της Οθωμανοκρατίας, από τα οποία τεκμαίρεται ότι δεν υπήρξε νόμιμη κτήση από τον λόρδο Έλγιν των Γλυπτών του Παρθενώνα και συνεπώς ούτε από το Βρετανικό Μουσείο. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μπορεί να προσκομίσει τα απαραίτητα τεκμήρια προκειμένου να ενημερωθεί ο βρετανικός λαός ότι το Βρετανικό Μουσείο κατέχει τα Γλυπτά παρανόμως.

Η Ελλάδα δεν αποδέχεται νόμιμη κατοχή, νομή και κυριότητα των Γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο. Ο Παρθενώνας, ως σύμβολο της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Δυτικού Πολιτισμού εκπέμπει πανανθρώπινες αξίες. Προς την κατεύθυνση αυτή οφείλουμε να εργαστούμε όλοι».

Δείτε ακόμα: Τζόνσον: Έλληνες ξεχάστε τα Γλυπτά του Παρθενώνα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων