23/10/2023 23/10/2023 Με την ευκαιρία της εορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στο Λευκόνοικο από τους ιερείς της κωμόπολης. Αν οι κατοχικές αρχές δεν το επιτρέψουν τότε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλας, στον Προσφυγικό Συνοικισμό Αγίων Αναργύρων, στη Λάρνακα, και...
23 Οκτωβρίου, 2023 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2023 - 13:00

Μέρα μνήμης Λευκονοίκου το Σάββατο 4 Νοεμβρίου

Διαδώστε:
Μέρα μνήμης Λευκονοίκου το Σάββατο 4 Νοεμβρίου

Με την ευκαιρία της εορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στο Λευκόνοικο από τους ιερείς της κωμόπολης.

Αν οι κατοχικές αρχές δεν το επιτρέψουν τότε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλας, στον Προσφυγικό Συνοικισμό Αγίων Αναργύρων, στη Λάρνακα, και θα τελεσθεί το μνημόσυνο των ηρώων της περιοχής αλλά και όλων των κατοίκων της κωμόπολης που έφυγαν πριν από και μετά την εισβολή στην προσφυγιά.

Θα αναπεμφθεί επίσης δέηση για επιστροφή των εκτοπισμένων στις πατρογονικές εστίες και για ανεύρεση των αγνοουμένων.

Όσοι επιθυμούν, καλούνται να προσφέρουν άρτους και κόλλυβα της εορτής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο Οίκημα του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο» θα ακολουθήσει κέρασμα. Στη συνέχεια, γύρω στις 12:30μμ, θα προσφερθούν δωρεάν οφτόν και ζυμαρικά του Λευκονοίκου, στο πλαίσιο της 4ης Γιορτής του Οφτού και του 5ου Ταξιδιού στις Παραδοσιακές Γεύσεις του Λευκονοίκου.

Τη συνεστίαση θα τιμήσει με την παρουσία του ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων