09/04/2020 09/04/2020 Αυτές τις μέρες ακούγονται πολλά από πολλούς ειδικούς και μη, για την μεταδοτική ασθένεια του κορωναϊού. Έχει εξαπλωθεί αγωνία και φόβος σε πολλούς συνανθρώπους μας. Αυτό όμως είναι καθημερινό βίωμα για τους Ιεραποστόλους οι οποίοι ζουν σε μία Ήπειρο όπως η Αφρική που μαστίζεται από θανατηφόρες ασθένειες, όπου ο Έμπολα και η ελονοσία, το AIDS...
09 Απριλίου, 2020 - 23:13
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2020 - 23:26

Μέσα στις θανατηφόρες ασθένειες ελπίζουμε μόνο στο Θεό

Διαδώστε:
Μέσα στις θανατηφόρες ασθένειες ελπίζουμε μόνο στο Θεό

Αυτές τις μέρες ακούγονται πολλά από πολλούς ειδικούς και μη, για την μεταδοτική ασθένεια του κορωναϊού. Έχει εξαπλωθεί αγωνία και φόβος σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Αυτό όμως είναι καθημερινό βίωμα για τους Ιεραποστόλους οι οποίοι ζουν σε μία Ήπειρο όπως η Αφρική που μαστίζεται από θανατηφόρες ασθένειες, όπου ο Έμπολα και η ελονοσία, το AIDS και η σύφιλη, ο τύφος και τόσα άλλα  «χτυπούν»  τους αδελφούς   μας, με αποτέλεσμα χιλιάδες να χάνουν τη ζωή τους.

Οι Ιεραπόστολοι  αψηφούν τους κινδύνους και με σύμμαχο την πίστη τους, ενδυναμώνουν ψυχικά τους πιστούς για να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες, με την ελπίδα τους στην βοήθεια του Θεού. Άλλωστε, δεν μπορείς να ελπίζεις σε κάτι άλλο, όπως π.χ. σε γιατρούς, φάρμακα, ή νοσοκομεία, εφόσον αυτά δεν υπάρχουν… Έτσι, το μόνο που σου απομένει είναι να σηκώσεις τα χέρια στον ουρανό με πίστη και με προσευχή και να ελπίζεις στην βοήθεια του Θεού. Και επειδή ως συνήθως, είναι άμεση η απάντηση του Θεού, για το λόγο αυτό  συνεχίζει να υπάρχει και θα υπάρχει η Ιεραποστολή έως της συντελείας των αιώνων.

Αρχιμ Πορφύριος Ολυμπίτης

Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων