06/04/2023 06/04/2023 Η Μέρα του Αρχηγού είναι ξεχωριστή στο Μεσολόγγι, καθώς είναι η μέρα που η Ιερή πόλη αναλογίζεται τον Αρχηγό της, τον τιμά και παραδίδει τη μνήμη του στους νεότερους. Σε πάνδημη εκδήλωση  αποδίδεται τιμή και σεβασμός στον Αρχηγό Αθανάσιο Ραζή – Κότσικα. Φέτος ο εορτασμός είναι διπλός διότι ανακαλύφθηκε το «Εμβατήριο της Φρουράς του Μεσολογγίου»,...
06 Απριλίου, 2023 - 13:55
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2023 - 14:08

Μεσολόγγι: Διπλός εορτασμός κατά την Μέρα του Αρχηγού

Διαδώστε:
Μεσολόγγι: Διπλός εορτασμός κατά την Μέρα του Αρχηγού

Η Μέρα του Αρχηγού είναι ξεχωριστή στο Μεσολόγγι, καθώς είναι η μέρα που η Ιερή πόλη αναλογίζεται τον Αρχηγό της, τον τιμά και παραδίδει τη μνήμη του στους νεότερους. Σε πάνδημη εκδήλωση  αποδίδεται τιμή και σεβασμός στον Αρχηγό Αθανάσιο Ραζή – Κότσικα.

Φέτος ο εορτασμός είναι διπλός διότι ανακαλύφθηκε το «Εμβατήριο της Φρουράς του Μεσολογγίου», ένα ανεκτίμητο ιστορικό κειμήλιο.

Σύμφωνα με το onairnews, χθες στον Κήπο των Ηρώων ακούσθηκε για πρώτη φορά η σύνθεση που αποδίδεται στον Ludwig van Beethoven και που γράφτηκε στον απόηχο του Έπους της Εξόδου. Το σπάνιο και μονάκριβο αυτό εύρημα κοσμεί πια το ρεπερτόριο της Φιλαρμονικής και εμπλουτίζει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη και συνεργασία τους, τον συνδιοργανωτή μας, Ιστορικό Μουσείο «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», το εξαίρετο τμήμα αναβιωτών «Ιστορικός Σύλλογος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου», τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Νίκο Χαντζή και τον Δήμαρχο της Ιερής πόλης.

 

Πηγή: onairnews

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων