07/04/2021 07/04/2021 Περισσότερες από πέντε ώρες κράτησε η μάχη πυροοσβεστών, μοναχών και εθελοντών, με τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε δασική έκταση κοντά στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά έκαψε κυρίως ελαιώνες και μάλλον προκλήθηκε μετά από καύση κλαδιών λόγω των ισχυρότατων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Οι 20...
07 Απριλίου, 2021 - 17:30

Μετά από 5 ώρες τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στο Άγιον Όρος

Διαδώστε:
Μετά από 5 ώρες τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στο Άγιον Όρος

Περισσότερες από πέντε ώρες κράτησε η μάχη πυροοσβεστών, μοναχών και εθελοντών, με τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε δασική έκταση κοντά στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά έκαψε κυρίως ελαιώνες και μάλλον προκλήθηκε μετά από καύση κλαδιών λόγω των ισχυρότατων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Οι 20 πυροσβέστες με τα δέκα οχήματα, τα δύο βυτιοφόρα και τα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη, που έσπευσαν στην περιοχή ζήτησαν και τη συνδρομή του δήμου Αριστοτέλη ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα, στέλνοντας υδροφόρες.

Φίλοι της Μονής και μοναχοί απεύθυναν έκκληση για βοήθεια μέσω προσευχής. Μάλιστα, στη σελίδα των Φίλων της Μονής ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Ο αέρας είναι πολύ δυνατός, οι πατέρες φοβούνται μην έρθει (η φωτιά) στο μοναστήρι. Είναι πάρα πολύ κοντά. Σας παρακαλώ όλους και όλες να ενώσουμε την προσευχή μας στην Παναγιά να φυλάξει το μοναστήρι της μετανοίας μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε σε δασική δύσβατη περιοχή, ενώ αμέσως ξεκίνησαν και οι προσπάθειες να καθαριστεί μια ζώνη, ώστε να διακοπεί η πορεία της. Εκτός από την ενισχυμένη δύναμη της πυροσβεστικής στην επιχείρηση συμμετείχαν και μοναχοί από τα άλλα μοναστήρια της περιοχής. Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά τις 5 το απόγευμα.

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων