17/08/2019 17/08/2019 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε, κατά τις 16 Αυγούστου 2019, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γρεβενών, κ. Δαβίδ, όπου πλήθος Βλάχων από όλο τον κόσμο, καθώς και επισκεπτών, γέμισαν την εκκλησία της Κοιμησεως της Θεοτόκου Σαμαρίνας. Η «Μεγάλη Παναγιά», όπως λέγεται χτίστηκε το 1812 και αποτελεί κύριο αξιοθέατο της περιοχής. Εξωτερικά του ναού, πάνω από την κόγχη...
17 Αυγούστου, 2019 - 18:11
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2019 - 21:33

Μετά τη Θεία Λειτουργία, χόρεψαν τον παραδοσιακό “Τσιάτσιο”

Διαδώστε:
Μετά τη Θεία Λειτουργία, χόρεψαν τον παραδοσιακό “Τσιάτσιο”

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε, κατά τις 16 Αυγούστου 2019, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γρεβενών, κ. Δαβίδ, όπου πλήθος Βλάχων από όλο τον κόσμο, καθώς και επισκεπτών, γέμισαν την εκκλησία της Κοιμησεως της Θεοτόκου Σαμαρίνας.

Η «Μεγάλη Παναγιά», όπως λέγεται χτίστηκε το 1812 και αποτελεί κύριο αξιοθέατο της περιοχής. Εξωτερικά του ναού, πάνω από την κόγχη του ιερού, στέκεται αγέρωχο ενα τεράστιο πεύκο πανω από 100 χρόνια. Το υπεραιωνόβιο δέντρο φύτρωσε πάνω στην πετρόχτιστη στέγη και οι ρίζες του χάνονται μέσα στους μεγάλους τοίχους της εκκλησίας.

Μετά από τη Θεία Λειτουργία, όσοι βρίσκονταν εκεί χόρεψαν τον παραδοσιακό “Τσιάτσιο”.

Το τραγούδι υμνεί τα κατορθώματα ενός Σαμαριναίου ήρωα του πολέμου κατά των Τούρκων. Το γλέντι συνεχίζεται στη πλατεία του χωριού μέχρι το πρωί υπό τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών συγκροτημάτων και πλούσιων παραδοσιακών εδεσμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ via Fb Tzatzanis Antonis 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων