25/04/2022 25/04/2022 Οι αναρριχητές του Καστρακίου Καλαμπάκας σκαρφάλωσαν και φέτος στα Μετέωρα, τη Δευτέρα του Πάσχα. Αναρριχητές ανέβηκαν στα απόκρημνα Μετέωρα για να μεταφέρουν τα μαντήλια – τάματα στον ιερό βράχο του Αγίου Γεωργίου του Μαντηλά, όπως επιβάλλει το έθιμο της Δευτέρας του Πάσχα (25.04.2022), έθιμο που χρονολογείται από την περίοδο της τουρκοκρατίας. Στους πρόποδες βρέθηκαν κάτοικοι...
25 Απριλίου, 2022 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2022 - 21:15

Μετέωρα: Αναρρίχηση που κόβει την ανάσα για τα τάματα του Αγ. Γεωργίου του Μαντηλά

Διαδώστε:
Μετέωρα: Αναρρίχηση που κόβει την ανάσα για τα τάματα του Αγ. Γεωργίου του Μαντηλά

Οι αναρριχητές του Καστρακίου Καλαμπάκας σκαρφάλωσαν και φέτος στα Μετέωρα, τη Δευτέρα του Πάσχα.

Αναρριχητές ανέβηκαν στα απόκρημνα Μετέωρα για να μεταφέρουν τα μαντήλια – τάματα στον ιερό βράχο του Αγίου Γεωργίου του Μαντηλά, όπως επιβάλλει το έθιμο της Δευτέρας του Πάσχα (25.04.2022), έθιμο που χρονολογείται από την περίοδο της τουρκοκρατίας.

Στους πρόποδες βρέθηκαν κάτοικοι του Καστρακίου Καλαμπάκας, αλλά και εκατοντάδες επισκέπτες που έσπευσαν να δουν από κοντά τους ριψοκίνδυνους αναρριχητές.

Εκείνοι ανέβασαν στο ξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, κάτω από τον επιβλητικό ιερό βράχο των Μετεώρων, όπου βρίσκεται η ερειπωμένη σκήτη, εκατοντάδες μαντήλια – τάματα από τους πιστούς που συνέρρεαν από νωρίς.
Με κομμένη την ανάσα όμως οι επισκέπτες και προσκυνητές παρακολουθούσαν την εξέλιξη.

Συγχρόνως τελέστηκε η Πανηγυρική θεία λειτουργία στο ομώνυμο εξωκλήσι που είναι χτισμένο κάτω από τον ιερό βράχο.

Πηγή trikalaola.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων