26/10/2021 26/10/2021 Ο Αρχιμ. π. Διονύσιος Κατερίνας, επί πολλά έτη Αρχιδιάκονος και στενός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, μίλησε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Ακολουθίας της Μεγάλης Εβδομάδος του Αγίου Δημητρίου στις 24 Οκτωβρίου 2021. «Ενθυμούμαι τα λόγια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου» είπε με θέρμη, λίγα λεπτά πριν το πέρας της ομιλίας. «Αν...
26 Οκτωβρίου, 2021 - 16:01
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2021 - 16:29

Μία αλήθεια απο έναν στενό συνεργάτη του Χριστοδούλου

Διαδώστε:
Μία αλήθεια απο έναν στενό συνεργάτη του Χριστοδούλου

Ο Αρχιμ. π. Διονύσιος Κατερίνας, επί πολλά έτη Αρχιδιάκονος και στενός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, μίλησε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Ακολουθίας της Μεγάλης Εβδομάδος του Αγίου Δημητρίου στις 24 Οκτωβρίου 2021.

«Ενθυμούμαι τα λόγια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου» είπε με θέρμη, λίγα λεπτά πριν το πέρας της ομιλίας. «Αν ξαναγραφόταν, είπε ο Χριστόδουλος, η Ιστορία μας, θα έπρεπε ίσως σε μία της σελίδα, να γράψει με χρυσά γράμματα τούτη την αποστροφή προς τους Νεοέλληνες: Παιδιά της σύγχρονης Ελλάδος, μάθετε καλά τούτη την μεγάλη αλήθεια, πως, αν δεν υπήρχε η Εκκλησία, σήμερα δε θα ήσασταν ούτε ελεύθεροι, ούτε Έλληνες ούτε χριστιανοί».

Ο π. Διονύσιος έκλεισε με το επιφώνημα: «Ζήτω η Ορθοδοξία! Ζήτω η Ελλάς!» με τους Θεσσαλονικείς να αποκρίνονται «Ζήτω!».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων