27/06/2021 27/06/2021 Η παρακάτω επιστολή είναι ολωσδιόλου αληθινή. Έφθασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” και είναι η απόδειξη ότι τα παιδιά έχουν κριτήρια και ευγνωμοσύνη για το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο. Τηρείται η ανωνυμία των προσώπων και η πηγή προέλευσης για ευνόητους λόγους. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021 Αγαπητή κα. … , Μιας...
27 Ιουνίου, 2021 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2021 - 16:46

“Ευγνώμων”: Μία αληθινή απόδειξη ότι οι μαθητές έχουν κριτήρια

Διαδώστε:
“Ευγνώμων”: Μία αληθινή απόδειξη ότι οι μαθητές έχουν κριτήρια

Η παρακάτω επιστολή είναι ολωσδιόλου αληθινή. Έφθασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” και είναι η απόδειξη ότι τα παιδιά έχουν κριτήρια και ευγνωμοσύνη για το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο. Τηρείται η ανωνυμία των προσώπων και η πηγή προέλευσης για ευνόητους λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021
Αγαπητή κα. … ,

Μιας που το μαγικό μου ταξίδι στο Γυμνάσιο φθάνει στο τέλος του, ένιωσα την ανάγκη να σας αποχαιρετήσω με έναν ξεχωριστό, γλυκό τρόπο. Γνωρίζετε άλλωστε πόσο πολύ λατρεύω να γράφω, να αποτυπώνω τις σκέψεις μου, τα αισθήματά μου, όλα όσα μου υπαγορεύει καθημερινά η κρυμμένη Ά., στο χαρτί. Αυτή η Ά. είναι αληθινή, ειλικρινής και ευαίσθητη. Αυτή η Ά. σας απευθύνεται αυτήν τη στιγμή. Και θέλει να σας ευχαριστήσει από τα βάθη της ψυχής της για αυτά τα υπέροχα τρία χρόνια που με τόση αγάπη, τόση ανιδιοτέλεια, της προσφέρατε.

Η Ά. γνωρίζει πως έχουν υπάρξει ορισμένες φορές, ορισμένες μέρες ενός χειμώνα ή μιας άνοιξης, κατά τις οποίες συμπεριφέρθηκε εγωιστικά, ατομιστικά και, πιστέψτε με, το μετανιώνει κάθε φορά που το σκέφτεται.

Η Ά. είναι ευγνώμων που είχε την τιμή να είναι μαθήτρια μιας τόσο ικανής, οξυδερκούς καθηγήτριας· μα πάνω από όλα, νιώθει τυχερή που γνώρισε στο διάβα της μικρής ζωής της έναν τόσο σωστά γαλουχημένο ΑΝΘΡΩΠΟ. Μία γυναίκα με ηθικές αξίες, αρετές, σεβασμό στον συνάνθρωπο μα και στον ίδιο της τον εαυτό. Μια γυναίκα-καθηγήτρια χαρισματική, που κατάφερε να οδηγήσει τους μαθητές της σε μονοπάτια στα οποία δεν είχαν βαδίσει ποτέ, σε θάλασσες στις οποίες δεν είχαν κολυμπήσει ποτέ. Μια γυναίκα- καθηγήτρια που παρακινούσε τους μαθητές της να πειραματίζονται, να ρισκάρουν, χωρίς να φοβούνται την αποτυχία. Γιατί πάντα τους τόνιζε πως το εγχείρημα έχει σημασία και όχι η επιτυχής ή μη έκβασή του.

Η Ά. είναι ευγνώμων που έστω και για 3 μόνον χρόνια είχε για συνοδοιπόρο και (έχει) για μέντορά της έναν άνθρωπο με απέραντη αγάπη για την δουλειά του, πρόθυμο να της σταθεί σαν γονιός, σαν φίλος, σαν φύλακας άγγελος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλα.

Θα μου λείψετε πολύ.

Με εκτίμηση,

η μαθήτριά σας,

Α.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων