29/12/2020 29/12/2020 Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις είχε παραχωρήσει στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας και την εκπομπή “ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ” με την Μαρία Γιαχνάκη ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ, είχε αναφερθεί στην πανδημία που μαστίζει τον πλανήτη αλλά και στο μεγαλείο των αγίων και τα θαύματα που έκαναν στις ζωές μας. Είχε τονίσει μάλιστα την πικρία του...
29 Δεκεμβρίου, 2020 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2020 - 12:29

Ο μακαριστός Μητρ Καστορίας σε πρόσφατη συνέντευξή του

Διαδώστε:
Ο μακαριστός Μητρ Καστορίας σε πρόσφατη συνέντευξή του

Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις είχε παραχωρήσει στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας και την εκπομπή “ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ” με την Μαρία Γιαχνάκη ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ, είχε αναφερθεί στην πανδημία που μαστίζει τον πλανήτη αλλά και στο μεγαλείο των αγίων και τα θαύματα που έκαναν στις ζωές μας. Είχε τονίσει μάλιστα την πικρία του και τον πόνο του που οι εκκλησίες ήταν κλειστές και ο πιστός λαός δεν μπορούσε να προσέλθει να κοινωνήσει.

Με αφορμή τη διαφορετική φετινή γιορτή του πολιούχου Καστορίας, Αγίου Μηνά, ο μακαριστός Ιεράρχης είχε μιλήσει για το πώς βίωσαν φέτος στη Μητρόπολή του την εορτή αυτή, το τι γινόταν άλλες χρονιές, τα θαύματα του Αγίου Μηνά, αλλά και το ειδικό βάρος που έχει το να είναι κανείς διάδοχος του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας Γερμανού Καραβαγγέλη, αλλά και του ανδρείου εθνομάρτυρα Παύλου Μελά, που θυσιάστηκε για την Μακεδονία.

Ο μακαριστός κυρός Σεραφείμ είχε αναφερθεί και για τη λοιδωρία της Θείας Κοινωνίας, που συμβαίνει στις μέρες μας, την τεχνολογία που βοηθά την πνευματική στήριξη σε καιρό επιδημίας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ:

Ο Ιεράρχης που στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο Ποίμνιό του

Από την αρχή της πανδημίας ο μακαριστός Ιεράρχης στάθηκε δίπλα στο Ποίμνιό του, σε μια περιοχή μάλιστα όπως η Καστοριάς που χτυπήθηκε ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό. Για τον λόγο αυτό είχε μιλήσει στις αρχές Μαϊου, σε μια  συνέντευξη με ιδιαίτερη βαρύτητα, ο Μητροπολίτης κυρός Σεραφείμ, μέσω skype, στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη.

Ο Σεβασμιώτατος είχε αναφερθεί στην περίοδο της δοκιμασίας αλλά και για την κρίσιμη κατάσταση στην Καστοριά, η οποία είχε μπει σε καραντίνα, τονίζοντας ότι η Εκκλησία στάθηκε για άλλη μια φορά δίπλα στον δοκιμαζόμενο πολίτη. «Η πολιτική δεν έδωσε το δικαίωμα στην Εκκλησία να διαχειριστεί τα θέματά της και έτσι ταπεινώθηκε μπροστά στα παιδιά της» συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος είναι υπέρ των μέτρων, αλλά κατά της τρομοκρατίας που ασκήθηκε στον λαό.

Ο δυναμικός Ιεράρχης δεν είχε παραλείψει να αναφερθεί και σε όσους στοχοποιούσαν την Θεία Κοινωνία: «Ποτέ στην μακραίωνη ιστορία δεν είχαμε επιδημικό περιστατικό από τη Θεία Κοινωνία. Όπου υπάρχει η Χάρις του Αγίου Πνεύματος τα φυσικά γίνονται υπερφυσικά. Όσα συμβαίνουν είναι βλασφημία προς το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, διότι η ζωή δεν μεταδίδει ποτέ θάνατο».

Στην συνέντευξη που ακολουθεί ο μακαριστός μιλά στη Μαρία Γιαχνάκη και στο Διεθνές Πρακτορείο ope.gr για τις πνευματικές ανάγκες του λαού, για τα μαρτύρια των αγίων και για τον πόλεμο που δέχεται η Εκκλησία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων