11/01/2020 11/01/2020  Στην εκπνοή του χρόνου που έφυγε  αναθερμάνθηκαν μνήμες  από μία συγκλονιστική αποκάλυψη  που είχε γίνει  πριν  ενάμιση χρόνο και αφορούσε στην ανεύρεση των οστών ενός από τους 1600 αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας το ’74. Τα 3 οστά που βρέθηκαν, ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA 45 χρόνια μετά, επέτρεψαν την κανονική ταφή του ήρωα, προκαλώντας...
11 Ιανουαρίου, 2020 - 14:00

Μια εξόδιος ακολουθία που “σκάλισε” μνήμες

Διαδώστε:
Μια εξόδιος ακολουθία που “σκάλισε” μνήμες
 Στην εκπνοή του χρόνου που έφυγε  αναθερμάνθηκαν μνήμες  από μία συγκλονιστική αποκάλυψη  που είχε γίνει  πριν  ενάμιση χρόνο και αφορούσε στην ανεύρεση των οστών ενός από τους 1600 αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας το ’74.
Τα 3 οστά που βρέθηκαν, ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA 45 χρόνια μετά, επέτρεψαν την κανονική ταφή του ήρωα, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.
Στις, 07/12/2019, σε μια εξαιρετικά λιτή και συγκινητική τελετή, πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του Αντιστράτηγου Γεωργίου Παπαλαμπρίδη, ο οποίος σκοτώθηκε από τουρκικά πυρά στις 22/07/1974, υπερασπιζόμενος τα Κυπριακά εδάφη από τον Οθωμανό επιβουλέα.
Ο Παπαλαμπρίδης έδωσε τη ζωή του για την Πατρίδα σε ηλικία 28 μόλις ετών. Τώρα αναπαύεται στην αγκαλιά της Ελληνικής Γης, στο Κοιμητήριο του Παπάγου και ελπίζουμε να χαίρει τις επουράνιες απολαύσεις.
Αποδόθηκαν οι προβλεπόμενες τιμές από Λόχο Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών Τεθωρακισμένων και τη Στρατιωτική Μουσική.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων