01/02/2023 01/02/2023 Μετά από βομβαρδισμούς στις 31 Ιανουαρίου στο μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου Αγίου Νικολάου–Βασιλιέφσκι κοντά στη Volnovakha, σκοτώθηκε ο ιερομόναχος Βονιφάτιος  και η μοναχή Σάββα. Ο Ιερομόναχος Bονιφάτιος πέθανε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού ενώ η μοναχή Σάββα υπέκυψε στα τραύματά της το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου. Το μοναστήρι βρίσκεται στο χωριό Nikolskoye, στην περιοχή...
01 Φεβρουαρίου, 2023 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2023 - 21:52

Μία μοναχή και ένας μοναχός σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στην Ι.Μ Κοίμησης Θεοτόκου Αγίου Νικολάου–Βασιλιέφσκι

Διαδώστε:
Μία μοναχή και ένας μοναχός σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στην Ι.Μ Κοίμησης Θεοτόκου Αγίου Νικολάου–Βασιλιέφσκι

Μετά από βομβαρδισμούς στις 31 Ιανουαρίου στο μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου Αγίου Νικολάου–Βασιλιέφσκι κοντά στη Volnovakha, σκοτώθηκε ο ιερομόναχος Βονιφάτιος  και η μοναχή Σάββα.

Ο Ιερομόναχος Bονιφάτιος πέθανε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού ενώ η μοναχή Σάββα υπέκυψε στα τραύματά της το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου.

Το μοναστήρι βρίσκεται στο χωριό Nikolskoye, στην περιοχή Volnovakha, στο Ντονέτσκ. Το 80% των κτιρίων του μοναστηριού έχει υποστεί ζημιές και έχει καταστραφεί.

Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1998 από τον Αρχιμανδρίτη Ζωσιμά (Sokur). Συνδυάζει δύο μοναστήρια – το ανδρικό μοναστήρι του Αγίου Βασιλείου  και το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Είναι το μεγαλύτερο από τα νεοϊδρυθέντα μοναστήρια στην Ουκρανία.

Η πόλη του Ντονέτσκ στις 21 Φεβρουαρίου 2022 αναγνωρίστηκε επίσημα από την Ρωσική Ομοσπονδία ως ανεξάρτητο κράτος. Ταυτόχρονα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της.

Πληροφορίες: patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων