17/02/2023 17/02/2023 Ο χαρακτηριστικός τρούλος, χρώματος χρυσού, “σήμα καταθέν” των ρωσικών ναών, ξεχωρίζει από απόσταση και σε…υποχρεώνει για μια στάση στον ιδιαίτερο αυτό, και ομολογουμένως εντυπωσιακό, ναό που βρίσκεται στον κάμπο της Μεσαράς, στην περιοχή του χωριού Λαγούτα Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Ο ναός που υπάγεταιστην Iερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννουείναι αφιερωμένος στην Μεγαλομάρτυρα Αγία Χριστίνα και...
17 Φεβρουαρίου, 2023 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2023 - 18:23

Μια “ρώσικη” εκκλησία στον κάμπο της Μεσαράς για την Αγία Χριστίνα

Διαδώστε:
Μια “ρώσικη” εκκλησία στον κάμπο της Μεσαράς για την Αγία Χριστίνα

Ο χαρακτηριστικός τρούλος, χρώματος χρυσού, “σήμα καταθέν” των ρωσικών ναών, ξεχωρίζει από απόσταση και σε…υποχρεώνει για μια στάση στον ιδιαίτερο αυτό, και ομολογουμένως εντυπωσιακό, ναό που βρίσκεται στον κάμπο της Μεσαράς, στην περιοχή του χωριού Λαγούτα Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Ο ναός που υπάγεταιστην Iερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννουείναι αφιερωμένος στην Μεγαλομάρτυρα Αγία Χριστίνα και εορτάζει 24 Ιουλίου.

Μάλιστα ο Ναός αφιερώθηκε στην συγκεκριμένη Αγία προς τιμήν της γιαγιάς του κτήτορος Χριστίνας, η οποία αν και έκανε 6 παιδιά κανένα δεν έδωσε το όνομα της στα εγγόνια της και ο εγγονός της, ο κ. Πλουμίδης, θεώρησε ότι άξιζε να την τιμήσει με ένα πολύ ξεχωριστό ναό που χτίστηκε σε κτήμα της οικογένειας του.

Δείτε την ανάρτηση από την Ομάδα “Δια – SOS -τε τη Μεσαρά”:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων