25/06/2020 25/06/2020 Στους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας συγκαταλέγεται πλέον ο Αιτωλοακαρνάνας μακαριστός Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κυρός Καλλίνικος. Ένας ξεχωριστός άνθρωπος και κληρικός της προσευχής της πραότητος και της ελεημοσύνης. Το Πρακτορείο μας, φέρνει στο φως μια σπάνια φωτογραφία με τον Άγιο Καλλίνικο στο χωριό Πεντάλοφος Μεσολογγίου το 1965 όταν διακονούσε την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας...
25 Ιουνίου, 2020 - 13:47
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2020 - 16:10

Μια σπάνια φωτογραφία με το νέο Άγιο της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Μια σπάνια φωτογραφία με το νέο Άγιο της Εκκλησίας

Στους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας συγκαταλέγεται πλέον ο Αιτωλοακαρνάνας μακαριστός Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κυρός Καλλίνικος. Ένας ξεχωριστός άνθρωπος και κληρικός της προσευχής της πραότητος και της ελεημοσύνης.

Το Πρακτορείο μας, φέρνει στο φως μια σπάνια φωτογραφία με τον Άγιο Καλλίνικο στο χωριό Πεντάλοφος Μεσολογγίου το 1965 όταν διακονούσε την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ως Πρωτοσύγκελλος.

Στην μέση της φωτογραφίας διακρίνεται ο νέος Άγιος , ο σεμνός Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πούλος, ενώ δίπλα του διακρίνονται ο Εφημέριος του Ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος π. Αθανάσιος Πετρονικολός, ο κ. Θ. Βλαχόπουλος Θεολόγος και πρώην Γραμματέας της Μητρόπολης και συνεργάτες της ενορίας.

Την φωτογραφία τη χαρίζει ως ενθύμιο αγάπης ο π. Αθανάσιος στον Αιδεσιμώτατο ιερέα διπλανού χωριού της Παλαιοκατούνας τον π.Κωνσταντίνο Στρουμπάκο του οποίου η χειροτονία του εις Διάκονον, είχε γίνει στη γενέτειρα του Αγίου Καλλινίκου, στα Σιταράλωνα Αγρινίου, από τον Μητροπολίτη Άρτης κυρό Ιγνάτιο Τσιγκρή. Στην χειροτονία αυτή στον Άγιο Παντελεήμονα στα Σιταράλωνα συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη και τους υπόλοιπους ιερείς ο νέος Αγιος Καλλίνικος μαζί με τον κατά σάρκα αδερφό του π. Ιωάννη.\

Η ιδιόχειρη αφιέρωση του π. Αθανασίου στο πίσω μέρος της φωτογραφίας: 

Ο π. Κωνσταντίνος Στρουμπάκος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων