29/07/2020 29/07/2020 Η Συρία έχει δηλώσει ότι θα κατασκευάσει ένα μικρό αρχιτεκτονικό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, ως απάντηση στη μετατροπή της σε τζαμί εκ μέρους της Τουρκίας. Η Ρωσία, ως ένας σημαντικός σύμμαχος της ηγεσίας Άσαντ στη Συρία, θα βοηθήσει στην κατασκευή της μίνι Αγίας Σοφίας στη Χαμά για να δείξει τη σημασία του “ειρηνικού...
29 Ιουλίου, 2020 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2020 - 17:40

“Μικρή Αγιά Σοφιά” στη Συρία με τη βοήθεια των Ρώσων

Διαδώστε:
“Μικρή Αγιά Σοφιά” στη Συρία με τη βοήθεια των Ρώσων

Η Συρία έχει δηλώσει ότι θα κατασκευάσει ένα μικρό αρχιτεκτονικό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, ως απάντηση στη μετατροπή της σε τζαμί εκ μέρους της Τουρκίας. Η Ρωσία, ως ένας σημαντικός σύμμαχος της ηγεσίας Άσαντ στη Συρία, θα βοηθήσει στην κατασκευή της μίνι Αγίας Σοφίας στη Χαμά για να δείξει τη σημασία του “ειρηνικού διαλόγου” μεταξύ των θρησκειών. Η μικρή Αγία Σοφία θα κατασκευαστεί στο Al-Suqaylabiyah της εν λόγω επαρχίας.

Μία ρωσική ομάδα που εδρεύει στη στρατιωτική βάση Hmeimim εργάζεται επί του παρόντος για τα σχέδια του νέου οικοδομήματος.

Η Συρία θα είναι μια εξαιρετική τοποθεσία για ένα μικρό, πιστό αρχιτεκτονικό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, επειδή σε αντίθεση με την Τουρκία, είναι μια χώρα που υποστηρίζει τον ειρηνικό και διαθρησκειακό διάλογο, δηλώνουν εμπλεκόμενοι αξιωματούχοι.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

SOURCE: THE NEW ARAB

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων