14/03/2023 14/03/2023 Με ανάρτησή του στο Twitter, o Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφέρεται στη σημερινή επέτειο της εκτέλεσης του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Καθώς σήμερα συμπληρώνονται 66 χρόνια από την εκτέλεσή του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών αναφέρεται στην ανάρτησή του στον «απαγχονισμό του ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα της Κύπρου, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, σε ηλικία μόλις 19 ετών».   66...
14 Μαρτίου, 2023 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2023 - 15:56

Μήνυμα Δένδια για την επέτειο εκτέλεσης του Παλληκαρίδη

Διαδώστε:
Μήνυμα Δένδια για την επέτειο εκτέλεσης του Παλληκαρίδη

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφέρεται στη σημερινή επέτειο της εκτέλεσης του Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Καθώς σήμερα συμπληρώνονται 66 χρόνια από την εκτέλεσή του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών αναφέρεται στην ανάρτησή του στον «απαγχονισμό του ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα της Κύπρου, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, σε ηλικία μόλις 19 ετών».

 

Η ανάρτηση του κ. Δένδια συνοδεύεται από μία φωτογραφία του ανδριάντα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη στην Πάφο, μαζί με μια αποστροφή του τελευταίου γράμματος του.

«Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Μη ρωτάτε γιατί», είναι το σημείο το οποίο παραθέτει η ανάρτηση του κ. Δένδια, εξηγώντας ότι πρόκειται για απόσπασμα από το τελευταίο γράμμα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη πριν οδηγηθεί στην αγχόνη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων