10/12/2021 10/12/2021 Κοινό δείπνο στους τέσσερις Μητροπολίτες και στους τρεις Τοποτηρητές Μουφτήδες της Θράκης παρέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, στέλνοντας μήνυμα πως η Θράκη αποτελεί παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Πρόκειται για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, όπως είπε και ο κ. Δένδιας στην αρχή του δείπνου, απευθυνόμενος στους Μητροπολίτες...
10 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2021 - 9:05

Μήνυμα ότι η Θράκη είναι παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης

Διαδώστε:
Μήνυμα ότι η Θράκη είναι παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης

Κοινό δείπνο στους τέσσερις Μητροπολίτες και στους τρεις Τοποτηρητές Μουφτήδες της Θράκης παρέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, στέλνοντας μήνυμα πως η Θράκη αποτελεί παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Πρόκειται για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, όπως είπε και ο κ. Δένδιας στην αρχή του δείπνου, απευθυνόμενος στους Μητροπολίτες και τους Τοποτηρητές Μουφτήδες.

Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που υπουργός Εξωτερικών συναντάται ταυτόχρονα και με τους Μητροπολίτες και με τους Τοποτηρητές Μουφτήδες και το δείπνο έγινε για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων, αλληλοσεβασμού και ενότητας.

Αυτό άλλωστε είχαν τονίσει κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη.

Στο δείπνο πήραν μέρος οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και οι Τοποτηρητές Μουφτήδες Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ, Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ και Διδυμοτείχου Χανσά Οσμάν.

Λίγο μετά το δείπνο ο Νίκος Δένδιας έγραψε στο twitter:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων