01/08/2021 01/08/2021 Την βαθύτατη λύπη και τον αποτροπιασμό του για τις καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα που μαίνεται στην Αχαΐα εκφράζει με μήνυμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, δηλώνοντας παράλληλα ότι στέκεται στο πλευρό των πληγέντων “με την προσευχή μας και με ότι άλλο χρειασθή”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Επίσης, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τους...
01 Αυγούστου, 2021 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2021 - 14:10

Μήνυμα συμπαράστασης του Μητροπολίτη Πατρών για την πύρινη λαίλαπα που μαίνεται στην Αχαΐα

Διαδώστε:
Μήνυμα συμπαράστασης του Μητροπολίτη Πατρών για την πύρινη λαίλαπα που μαίνεται στην Αχαΐα

Την βαθύτατη λύπη και τον αποτροπιασμό του για τις καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα που μαίνεται στην Αχαΐα εκφράζει με μήνυμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, δηλώνοντας παράλληλα ότι στέκεται στο πλευρό των πληγέντων “με την προσευχή μας και με ότι άλλο χρειασθή”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τους “ήρωες”, όπως σημειώνει, της Πυροσβεστικής καθώς και προς την Αστυνομία για την μάχη που δίνουν για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, στέλνει μήνυμα συμπαράστασης προς τους κατοίκους των περιοχών που αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς και προς τους ιερείς των χωριών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου αναφέρει:

Εκφράζομε την βαθυτάτη λύπη μας και τον αποτροπιασμό μας για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές που χέρια ασυνείδητων δυστυχώς έβαλαν στην περιοχή της Αχαίας. Προχθές στο Σούλι-Ελεκίστρα-Ριγανόκαμπο-Καρυά και στην περιοχή της Τριταίας (Δροσιά και Πτέρη) και σήμερα προς την περιοχή της Αιγιάλειας, όπου χωριά μας και περιουσίες έχουν παραδοθή στην πύρινη λαίλαπα.

Σπίτια κατεστράφησαν και ζωές εκινδύνευσαν. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια.

Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε κοντά στους εμπεριστάτους αδελφούς μας και εδώσαμε τις απαραίτητες οδηγίες στους Ιερείς των Ενοριών για τα κατ’ αυτούς.

Επίσης για τα Μυστήρια Γάμων και Βαπτίσεων τα οποία ήσαν προγραμματισμένα για το Σάββατο 31.7.2021, εδώσαμε οδηγίες, ώστε να τελεσθούν εις άλλους Ιερούς Ναούς της πόλεως των Πατρών.

Είμαστε κοντά στους αδελφούς μας οι οποίοι υπέστησαν καταστροφές από τις φωτιές και τους στηρίζομε με την προσευχή μας και με ο,τι άλλο χρειασθή.

Ευχαριστούμε τους άνδρες της Πυροσβεστικής από τα ανώτατα κλιμάκια, έως όλους τους αγωνιστάς πυροσβέστες οι οποίοι με κίνδυνο με της ζωής τους έπεσαν στην μάχη για την κατάσβεση των πυρκαιών, από ξηράς και αέρος.

Είναι όντως ήρωες. Ο,τι να πούμε είναι λίγο.

Επίσης και την Ελληνική Αστυνομία ευχαριστούμε για την μεγάλη προσφορά της στο θέμα της κατασβέσεως των πυρίνων μετώπων.

Στους κατοίκους των περιοχών που αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς, παρέχομε την πατρική μας ευλογία και διαβεβαιούμε ότι είμεθα κοντά τους με όλη την δύναμη της ψυχής μας.

Ευχαριστίες θερμές στους Δημάρχους, Πατρέων, Ερυμάνθου και Αιγίου.

Τέλος, εκφράζομε την αγάπη μας και την συμπαράστασή μας προς τους αγωνιστάς Ιερείς των χωριών που επλήγησαν από τις πυρκαιές και τους ευχαριστούμε για ο,τι έκαναν, ώστε να βοηθήσουν τους Ενορίτες τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδίας. Ο Θεός να ευλογή όλους και να μη επιτρέψη να έχωμε τέτοια περιστατικά και στη συνέχεια.

Όσο για τους εμπρηστάς ας αποδώση Κύριος ο Θεός κατά τα βδελυρά αυτών έργα.

 

 

Εναέρια πυροσβεστικά μέσα επιχειρούν από νωρίς το πρωί

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα άρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας συνεχείς ρίψεις στο πύρινο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Ζήριας, στην Αιγιάλεια.

Παράλληλα ενισχυμένες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έδωσαν όλη την νύχτα μάχη με τις φλόγες, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους, υποστηριζόμενες από τα εναέρια μέσα, για να περιορίσουν την φωτιά, να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, ενώ το έργο των δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την περιοχή Λαμπίρι προς Άνω Ζήρια.

 

Σε 16 ανήλθαν οι τραυματίες από την πυρκαγιά στην Αιγιάλεια

Τους δεκαέξι έχουν φθάσει οι τραυματίες από την φωτιά στην Αιγιάλεια.

Στο νοσοκομείο του Αιγίου διακομίστηκαν 15 περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα.

Επτά εξ αυτών -έξι πολίτες και ένας λιμενικός- παραμένουν, σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ., νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση της υγείας τους πάντως δεν εμπνέει ανησυχία. Οι υπόλοιποι αποχώρησαν.

Στο γενικό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας (Πάτρα) διακομίστηκε εγκαυματίας από την περιοχή της Ζήριας. Σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ., υποβλήθηκε σε επιτυχή πλαστική χειρουργική επέμβαση. Νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

«Το υγειονομικό σύστημα θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας και για τις επόμενες ώρες», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην Αιγιάλεια, κάτω από τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, τέθηκε σε πλήρη επιφυλακή το σύνολο των υγειονομικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής», σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η 6η υγειονομική περιφέρεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την 6η Υ.ΠΕ., «στο νοσοκομείο του Αιγίου, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και στο γενικό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας κινητοποιήθηκε άμεσα το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ τέθηκε σε επιφυλακή και το δίκτυο του ΕΚΑΒ».

Τον πλήρη συντονισμό των ενεργειών για την ετοιμότητα του υγειονομικού συστήματος είχε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Η υγειονομική περιφέρεια ήταν σε διαρκή συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΚΑΒ.

 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων