17/09/2023 17/09/2023 «Η Ελλάδα δεν είναι μόνη» απέναντι στις φυσικές καταστροφές, τόνισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Νικολάι Ντένκοφ, ο οποίος ξεκίνησε την αποψινή του ομιλία από το βήμα της 87ης ΔΕΘ με τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τα θύματα και την πλήρη αλληλεγγύη της χώρας του στον ελληνικό λαό. «Τις τελευταίες ημέρες...
17 Σεπτεμβρίου, 2023 - 19:08

Μήνυμα συμπαράστασης του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας από τη ΔΕΘ: «Η Ελλάδα δεν είναι μόνη» απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Διαδώστε:
Μήνυμα συμπαράστασης του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας από τη ΔΕΘ: «Η Ελλάδα δεν είναι μόνη» απέναντι στις φυσικές καταστροφές

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη» απέναντι στις φυσικές καταστροφές, τόνισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Νικολάι Ντένκοφ, ο οποίος ξεκίνησε την αποψινή του ομιλία από το βήμα της 87ης ΔΕΘ με τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τα θύματα και την πλήρη αλληλεγγύη της χώρας του στον ελληνικό λαό.

«Τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες γίναμε μάρτυρες των χειρότερων δυνατών συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Έχουμε δει σκηνές καταστροφής που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα βλέπαμε στη ζωή μας. Μερικά από αυτά τα τραγικά γεγονότα συνέβησαν εδώ στην Ελλάδα – τον πλησιέστερο γείτονα και την πιο φιλική μας χώρα, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα κοινά μας σύνορα» σημείωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.

«Απόψε», πρόσθεσε, «θέλω να στείλω ένα μήνυμα δυνατά και ξεκάθαρα: η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Έχετε πολλούς εταίρους και φίλους και θα σας βοηθήσουμε να μετριάσετε τις συνέπειες. Η Βουλγαρία και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση σας στηρίζει».

Αναφέρθηκε στα θύματα από τις πλημμύρες και στη Βουλγαρία επισημαίνοντας πως η χώρα του και η Ελλάδα αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, όπως πλημμύρες και πυρκαγιές, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η συνεργασία. Έφερε, δε, ως παράδειγμα τις βουλγαρικές ομάδες πυρόσβεσης που συνέβαλαν στο έργο κατάσβεσης των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα.

«Η κλιματική αλλαγή είναι μια παγκόσμια πρόκληση, η οποία απαιτεί μια κοινή απάντηση. Πρέπει να συνεργαστούμε πιο στενά για να ανταλλάξουμε πληροφορίες και τεχνολογίες, να ενσωματώσουμε τα συστήματα πρόγνωσης καιρού και τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησής μας για την καλύτερη πρόληψη καταστροφών στο μέλλον. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε έτοιμοι για μια τόσο αμοιβαία επωφελή συνεργασία» υπογράμμισε ο κ. Ντένκοφ.

Αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της Βουλγαρίας στην περιοχή η συμμετοχή στη ΔΕΘ ως τιμώμενη χώρα

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την παρουσία της Βουλγαρίας στην 87η ΔΕΘ ως τιμώμενη χώρα, ο κ. Ντένκοφ σημείωσε ότι εκτός από μεγάλη τιμή είναι και «μια αναγνώριση του υποδειγματικού επιπέδου στο οποίο έχουν φτάσει οι σχέσεις μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας», αλλά και του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει η χώρα του στην περιοχή.

Υπογράμμισε, δε, ότι ένα τόσο σημαντικό διεθνές φόρουμ παρέχει δυνατότητες για περαιτέρω ενίσχυση των ήδη εξαιρετικών οικονομικών δεσμών, ενώ αναφέρθηκε και στις βουλγαρικές εταιρείες που δίνουν το «παρών» στη φετινή ΔΕΘ, όπως η EnduroSat, «ένας σημαντικός παίκτης στη βιομηχανία των δορυφόρων και τη βιομηχανία του διαστήματος», η Telerik Academy, που παρέχει προσβάσιμη και καινοτόμα εκπαίδευση ψηφιακής τεχνολογίας, το Sofia Techpark, που παρέχει μια πλατφόρμα για παγκόσμιες, περιφερειακές και εθνικές εταιρείες για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η Βουλγαρική Υπηρεσία Επενδύσεων, η οποία υποστηρίζει τη δημιουργία έργων που οδηγούν σε νέες θέσεις εργασίας, εξαγωγές και μεταφορά τεχνογνωσίας, η Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών, της οποίας οι ειδικοί διεξάγουν επιστημονική έρευνα, κατάρτιση και δραστηριότητες διεθνούς σημασίας κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων