01/11/2020 02/11/2020 Με «κομμένη την ανάσα» παρακολουθεί και η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας και όλη η παροικία την ακατανόητη επίθεση στο πρόσωπο ενός ελληνορθόδοξου ιερέα στη Λυών της Γαλλίας, του πατρός Νικολάου Κακαβελάκη, αδελφού του πρώην Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, Εμμανουήλ Κακαβελάκη. Η ΕΚΑ εκφράζει τον αποτροπιασμό της, και μεταφέρει τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές...
01 Νοεμβρίου, 2020 - 17:55
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2020 - 1:00

Μήνυμα της Ελλ. Κοιν. Αλεξανδρείας για την επίθεση στον ορθόδοξο ιερέα

Διαδώστε:
Μήνυμα της Ελλ. Κοιν. Αλεξανδρείας για την επίθεση στον ορθόδοξο ιερέα

Με «κομμένη την ανάσα» παρακολουθεί και η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας και όλη η παροικία την ακατανόητη επίθεση στο πρόσωπο ενός ελληνορθόδοξου ιερέα στη Λυών της Γαλλίας, του πατρός Νικολάου Κακαβελάκη, αδελφού του πρώην Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, Εμμανουήλ Κακαβελάκη.

Η ΕΚΑ εκφράζει τον αποτροπιασμό της, και μεταφέρει τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές στον αγαπητό πρώην Πρόξενο έτσι ώστε ο κατά σάρκα αδελφός του, καθηγητής θεολογίας και πατέρας δύο παιδιών, να ξεπεράσει τον κίνδυνο από την επίθεση που δέχτηκε κατά της ζωής του, έξω από την εκκλησία που υπηρετούσε επί πολλά χρόνια.
Μήνυμα συμπαράστασης εξέφρασε και ο Μητροπολίτης Ερμουπόλεως κ. Νικόλαος, εκφράζοντας από την πλευρά του τη συντριβή και της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, στο πλευρό της οποίας ήταν πάντοτε ο πρώην Γενικός Πρόξενος ο οποίος μάλιστα είχε φιλοξενήσει για ολίγες ημέρες τον αδελφό του στην Αίγυπτο λίγους μήνες πριν ολοκληρώσει την αποστολή του.

Μηνύματα συμπαράστασης καταφθάνουν από παντού: κυβερνήσεις, εκκλησία, φορείς, τον απλό κόσμο.
Οι ευχές της Αλεξανδρινής παροικίας συνοδεύουν τον ιερέα, τον αδελφό του και όλους τους οικείους τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θύμα επίθεσης ελληνορθόδοξος ιερέας στη Γαλλία

Η Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας για τον πυροβολισμό του Ιερέα

Ελεύθερος ο ύποπτος για την επίθεση στον ιερέα – Τι δήλωσε ο αδελφός του θύματος

Ο Έλληνας ιερέας είχε πέσει θύμα επίθεσης από Άραβες πρόσφατα

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων