18/10/2022 19/10/2022 «Ως νεοεκλεγείς βουλευτής γνώρισα τους δυο μοναχούς που μας ήρθαν από τα μέρη της Μακεδονίας για να ξαναδώσουν ζωή στην εγκαταλελειμμένη βυζαντινή Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς. Ο μακαριστός ηγούμενος, γέροντας Αιμιλιανός, και ο νυν ενθρονισθής, γέροντας Νικόδημος, δεν πτοήθηκαν από τις δυσκολίες, αλλά εργάστηκαν με πίστη, καρτερία και ταπεινότητα, δημιουργώντας αθόρυβα μια πνευματική...
18 Οκτωβρίου, 2022 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2022 - 2:48

Μήνυμα Χαρακόπουλου για τον νέο Ηγούμενο της Ι.Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς Γέροντα Νικόδημο

Διαδώστε:
Μήνυμα Χαρακόπουλου για τον νέο Ηγούμενο της Ι.Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς Γέροντα Νικόδημο

«Ως νεοεκλεγείς βουλευτής γνώρισα τους δυο μοναχούς που μας ήρθαν από τα μέρη της Μακεδονίας για να ξαναδώσουν ζωή στην εγκαταλελειμμένη βυζαντινή Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς. Ο μακαριστός ηγούμενος, γέροντας Αιμιλιανός, και ο νυν ενθρονισθής, γέροντας Νικόδημος, δεν πτοήθηκαν από τις δυσκολίες, αλλά εργάστηκαν με πίστη, καρτερία και ταπεινότητα, δημιουργώντας αθόρυβα μια πνευματική όαση στο πάλαι ποτέ Όρος των Κελίων», τονίζει σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή ενθρόνισης του νέου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, Γέροντα Νικοδήμου.

 

 

«Μπορεί ο γέροντας Αιμιλιανός να έφυγε νωρίς, με μια δοκιμασία αγιότητας για τον ίδιο, που ήταν και άσκηση ιώβειας υπομονής και αγάπης για τη μικρή αδελφότητα, αλλά ο σπόρος του κάρπισε και η Μονή σήμερα είναι σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν γνήσιο μοναστικό πνεύμα», προσθέτει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

 

 

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε με βυζαντινή λαμπρότητα παρουσία του επιχώριου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ιεραρχών και Ηγουμένων Ιερών Μονών, συμμετείχε πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Αγιάς και της Λάρισας, όπως επίσης και από την Μακεδονία, τόπο καταγωγής του Γέροντα.

 

 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «ο νέος καθηγούμενος που διακρίνεται για τη σεμνότητα και την ταπεινότητά του, μπορεί να μην ανέμενε, όπως είπε, ότι θα αναλάμβανε το πηδάλιο της μονής και γι’ αυτό διακατέχεται από δέος. Γνωρίζοντάς τον, όμως, μπορώ να πω ότι δύναται να είναι “και ποιμήν και κυβερνήτης και δάσκαλος και ιατρός” όσων προσφεύγουν στην Ι.Μονή, αναζητώντας την ίαση από των παθών τους τον τάραχο. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, λόγω της ασθένειας του Γέροντα Αιμιλιανού, ατύπως αναδείχθηκε σε ηγούμενο, καθώς είχε την ευθύνη του μοναστηριού, υπηρετώντας ευδοκίμως ως δόκιμος ηγούμενος. Γι’ αυτό και, έχοντας δείγματα γραφής, κλήρος και λαός αναφωνήσαμε το “Άξιος”, ευχόμενοι μακροημέρευση στον νέο καθηγούμενο γέροντα Νικόδημο. Είθε να συνεχίσει στα βήματα του μακαριστού Γέροντα Αιμιλιανού και επί της ηγουμενίας του η βυζαντινή Μονή του Αγίου Παντελεήμονος να βρει τη λάμψη του ένδοξού της παρελθόντος, ως φάρος Ορθοδοξίας, αλλά και ως τόπος όπου κανείς μπορεί να βρει την ησυχία από τη βοή του κόσμου για να αναλογισθεί τα κρίματά του και να φορτίσει τις μπαταρίες του με αισιοδοξία γιατί “έχει ο Θεός” για όλους!».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων