20/10/2023 20/10/2023 Έκκληση για αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών και επικράτηση της ειρήνης διατυπώνει ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τον βομβαρδισμό της Ιεράς Μονής του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, όπου έχουν βρει καταφύγιο χριστιανοί και μουσουλμάνοι της περιοχής. «Ως Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη...
20 Οκτωβρίου, 2023 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2023 - 18:10

Μήνυμα Χαρακόπουλου για τον βομβαρδισμό της Ιεράς Μονής του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Διαδώστε:
Μήνυμα Χαρακόπουλου για τον βομβαρδισμό της Ιεράς Μονής του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Έκκληση για αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών και επικράτηση της ειρήνης διατυπώνει ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τον βομβαρδισμό της Ιεράς Μονής του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, όπου έχουν βρει καταφύγιο χριστιανοί και μουσουλμάνοι της περιοχής.

«Ως Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και ανησυχία, για το γεγονός του βομβαρδισμού της ιστορικής Μονής του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, καθώς και τις απώλειες ζωών και τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν μεταξύ των αμάχων που είχαν βρει καταφύγιο σε παρακείμενο κτίριο. Διατυπώνουμε έκκληση, έστω και την ύστατη στιγμή να υπάρξει αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών και επικράτηση της ειρήνης», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ στη δήλωση του εκφράζει «την πλήρη αλληλεγγύη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο με αταλάντευτη συνέπεια εκπροσωπεί στην πολύπαθη αυτή περιοχή τις χριστιανικές αρχές της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης και της Συναδέλφωσης μεταξύ όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως της θρησκείας που πιστεύουν.
Τονίζουμε για μια ακόμη φορά την ανάγκη προστασίας του Χριστιανικού πληθυσμού σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή, που λόγω των αντίξοων συνθηκών βαίνει μειούμενος μέχρι εξαφανίσεως από τις προαιώνιες εστίες του, που αποτελούν και το λίκνο του Χριστιανισμού

Στεκόμαστε αποφασιστικά ενάντια στη μισαλλοδοξία και στον θρησκευτικό φανατισμό, που περιφρονεί την αξία της ανθρώπινης ζωής, ωθώντας σε φρικτά και αποτρόπαια εγκλήματα κατά αθώων ανθρώπων.
Τέλος, ζητούμε την προστασία του άμαχου πληθυσμού από στρατιωτικά πλήγματα, και την αποφυγή της ανθρωπιστικής καταστροφής, με τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στις περιοχές που βρίσκονται υπό πολιορκία, που θα παρέχουν βασικά εφόδια, κυρίως τρόφιμα και φάρμακα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βομβαρδισμός αμάχων η επίθεση στη Μονή του Αγίου Πορφυρίου – Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Η στόχευση καταφυγίων είναι έγκλημα πολέμου

Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος στο ope.gr: «Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει» – Συγκλονισμένος από το χτύπημα με αθώα θύματα στη Μονή Αγίου Πορφυρίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων