07/01/2022 07/01/2022 Μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση εστάλησαν κατά την χθεσινή ημέρα των Θεοφανείων από τέσσερα διαφορετικά μέρη της Μεσογείου, της θάλασσας της οποία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχήθηκε για ακόμη μία φορά τα νερά να είναι ειρηνικά τονίζοντας όμως ότι συνάμα είναι και αδιαπραγμάτευτα. Του Νικόλαου Ζαΐμη  Από την Αλεξάνδρεια, την Αμμόχωστο, το Καστελλόριζο και την Γαύδο η...
07 Ιανουαρίου, 2022 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2022 - 14:21

Μηνύματα με διαφορετικούς αποδέκτες από τέσσερα σημεία της Μεσογείου

Διαδώστε:
Μηνύματα με διαφορετικούς αποδέκτες από τέσσερα σημεία της Μεσογείου

Μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση εστάλησαν κατά την χθεσινή ημέρα των Θεοφανείων από τέσσερα διαφορετικά μέρη της Μεσογείου, της θάλασσας της οποία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχήθηκε για ακόμη μία φορά τα νερά να είναι ειρηνικά τονίζοντας όμως ότι συνάμα είναι και αδιαπραγμάτευτα.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Από την Αλεξάνδρεια, την Αμμόχωστο, το Καστελλόριζο και την Γαύδο η οποία, όπως επεσήμανε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, αποτελεί το ακρότατο σημείο της Ευρωπαϊκής ηπείρου, το νοτιότερο σημείο της Ελλάδας και της Ευρώπης η οποία στολίζει το μέσον του Λιβυκού πελάγους, στάλθηκαν μηνύματα με διαφορετικούς αποδέκτες σε μία περίοδο κρίσης που διανύουμε λόγω της πανδημίας αλλά και των αλλεπάλληλων Τουρκικών προκλήσεων.

Αλεξανδρείας: Τα νερά της Μεσογείου είναι ειρηνικά αλλά αδιαπραγμάτευτα

Στη διακήρυξη ότι τα νερά της Μεσογείου είναι ειρηνικά αλλά και αδιαπραγμάτευτα. Τα υποστηρίζομε, τα πονάμε και τα αγαπάμε προέβη ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος κατά την τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην Αλεξάνδρεια που πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό Ναυτικό Όμιλο της πόλης, αμέσως μετά την ακολουθία που πραγματοποιήθηκε στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

«Ελλάδα μας αγαπημένη με την Κύπρο μας, σήμερα σε χαιρετάει η Αλεξάνδρειά μας από την Αίγυπτο. Και διακηρύσσομε σήμερα ότι τα νερά αυτά της Μεσογείου είναι ειρηνικά, είναι ευλογημένα, είναι για τη φιλία των λαών. Χρόνια πολλά, γεμάτα από ειρήνη, χαρά και ελπίδα. Ο Θεός να είναι πάντα κοντά σας» ήταν το μήνυμα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου.

Με την ευχή του χρόνου τα Θεοφάνεια στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Με την ευχή του χρόνου η εορτή των Αγίων Θεοφανείων να εορταστεί σε μία ελεύθερη από τον τουρκικό ζυγό Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στην παραλία της Γλώσσας στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου.

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Κκαράς.

Το μεγαλείο ψυχής των κατοίκων της Γαύδου και το μήνυμα του Μητροπολίτη Κισάμου στην ΠτΔ

Στο μεγαλείο ψυχής που διακατέχει τους κατοίκους της Γαύδου, το ακρότατο σημείο της Ευρωπαϊκής ηπείρου, το νοτιότερο σημείο της Ελλάδας και της Ευρώπης, η οποία στολίζει το μέσον του Λιβυκού πελάγους αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος κατά την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων η οποία έγινε παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

“Μπορεί αυτός ο τόπος αυτός να είναι φτωχός αλλά κατοικείται από ανθρώπους με μεγαλείο ψυχής και πλούσια αισθήματα. Μαζί λοιπόν με τους αφανείς αυτούς ήρωες, τους κατοίκους της Γαύδου, προσβλέπουμε, προσδοκούμε και έχουμε την βεβαιότητα και εμείς ότι η σημερινή ιστορική σας επίσκεψη δεν θα παραμείνει ως μια εθιμοτυπική πράξη στο πρωτόκολλο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αλλά θα συμβάλλει ουσιαστικά στην στήριξη του έμψυχου δυναμικού των κατοίκων της νήσου, ως και την επίλυση των εκάστοτε δυσκολιών που αντιμετωπίζουν”, τόνισε και όλα αυτά για να συνεχίσουν οι κάτοικοι να είναι οι θεματοφύλακες των νοτίων ορίων της Ευρώπης.

Με την γαλανόλευκη στα χέρια ο αγιασμός των υδάτων

Την πρωτοβουλία να μεταφέρει δωρεάν κατοίκους των Δωδεκανήσων στο Καστελλόριζο προκειμένου να παραβρεθούν στον καθαγιασμό των υδάτων έλαβε ναυτιλιακή εταιρεία SAOS Ferries.

Στη τελετή του καθαγιασμού των υδάτων σήμερα στο ακριτικό νησί βρέθηκαν κολυμβητές μέχρι και από την Ορεστιάδα του Έβρου.

Η κίνηση αυτή έρχεται να τονώσει το πατριωτικό αίσθημα των κατοίκων του νησιού σε μία περίοδο που τουρκική προκλητικότητα ξεπερνά κάθε όριο. Μάλιστα οι τολμηροί που έπεσαν για να πιάσουν τον σταυρό στα ελληνικότατα ύδατα κρατούσαν στα χέρια τους και τη γαλανόλευκη στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι αυτή θα κυματίζει υπερήφανα σε κάθε νησί μας!

Εξωτερική φωτογραφία: Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων