10/09/2020 10/09/2020 Μηνύματα μίσους και υποκίνησης σε πράξεις βίας ακούστηκαν αντί μηνυμάτων ειρήνης και ομόνοιας από υποστηρικτές του κόμματος του Μίλο Τζουκάνοβιτς στο Μαυροβούνιο κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων, που οργάνωσε το ίδιο το κόμμα, που έχασε τις εκλογές μετά από 30 χρόνια, στις 3 και στις 6 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού καναλιού Ν1 αναγκάστηκε να διακόψει...
10 Σεπτεμβρίου, 2020 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2020 - 18:11

Μηνύματα μίσους σε Σέρβους από υποστηρικτές του Τζουκάνοβιτς

Διαδώστε:
Μηνύματα μίσους σε Σέρβους από υποστηρικτές του Τζουκάνοβιτς

Μηνύματα μίσους και υποκίνησης σε πράξεις βίας ακούστηκαν αντί μηνυμάτων ειρήνης και ομόνοιας από υποστηρικτές του κόμματος του Μίλο Τζουκάνοβιτς στο Μαυροβούνιο κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων, που οργάνωσε το ίδιο το κόμμα, που έχασε τις εκλογές μετά από 30 χρόνια, στις 3 και στις 6 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού καναλιού Ν1 αναγκάστηκε να διακόψει στον αέρα απάντηση συμμετέχοντος στην συγκέντρωση, ο οποίος έδινε συνέντευξη και άρχισε να υποκινεί σε πράξεις βίας.

Υποστηρίζοντας ότι είναι εγγονός κάποιου εθνικού ήρωα, κάλεσε να διωχθούν οι Σέρβοι από το Μαυροβούνιο και μάλιστα με τρακτέρ. Εκείνη τη στιγμή ο δημοσιογράφος ευγενικά τον παρακάλεσε να μην «καλεί στο κακό και την βία» και διαφοροποιήθηκε από την απάντησή του, διακόπτοντας τη ζωντανή σύνδεση.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Επίσης στο επόμενο βίντεο, ένας ηλικιωμένος βρίζει χυδαία, στραμμένος προς το μοναστήρι.

Την ίδια ώρα έντονο προβληματισμό και αντιδράσεις δημιούργησαν στους Μαυροβούνιους τραγούδια που ακούστηκαν από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, τα οποία είναι του Κροάτη νεοναζί τραγουδιστή Tompson (Marko Perkovic), οπαδού των Ούστασε (Κροατική πολιτοφυλακή Ουστάσι, συνεργάτες των ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίοι ευθύνονταν για τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ορθοδόξων Σέρβων καθώς και Εβραίων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Γιασένοβατς στην Κροατία). Τα τραγούδια αυτά είναι απαγορευμένα σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στον ίδιο τον τραγουδιστή έχει απαγορευτεί να διοργανώνει συναυλίες σε αυτά τα κράτη, λόγω των νεοναζιστικών του απόψεων, τις οποίες και προβάλει στις συναυλίες του. Στα τραγούδια αυτά, ο τραγουδιστής Tompson καλεί να σκοτώνονται οι Σέρβοι. Πολλές οργανώσεις, μεταξύ οποίων και φοιτητικές, καταδίκασαν τόσο το συμβάν όσο και τα φασιστικά μηνύματα.

Στο σχετικό βίντεο ακούγονται τα τραγούδια του νεοναζί τραγουδιστή από τους συμμετέχοντες στην συγκέντρωση της 3ης Σεπτεμβρίου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων