25/10/2022 26/10/2022 Οποιαδήποτε μορφή εκφοβισμού δημοσιογράφων ή περιστολής της ελεύθερης άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνία, τόνισε σε μήνυμά του, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στην έναρξη των εργασιών του 17ου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου που διεξήχθη το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου 2022 στη Σαμοθράκη. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα...
25 Οκτωβρίου, 2022 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2022 - 3:29

Μηνύματα Οικουμενικού Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο 17ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης

Διαδώστε:
Μηνύματα Οικουμενικού Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο 17ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης

Οποιαδήποτε μορφή εκφοβισμού δημοσιογράφων ή περιστολής της ελεύθερης άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνία, τόνισε σε μήνυμά του, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στην έναρξη των εργασιών του 17ου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου που διεξήχθη το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου 2022 στη Σαμοθράκη.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ο Παναγιώτατος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι μετά από δεκατέσσερα χρόνια διοργανώθηκε και πάλι το Δημοσιογραφικό Συνέδριο στη Σαμοθράκη, με «νέες προοπτικές και ευρωπαϊκό προσανατολισμό» και ευχαρίστησε τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους τοπικούς φορείς για τη διοργάνωση, ευχόμενος καλή επιτυχία στις εργασίες του 17ου Συνεδρίου. Εξέφρασε, επίσης, τη χαρά του για τη διοργάνωση του συνεδρίου στη Σαμοθράκη, επισημαίνοντας τη γειτνίαση της με τη γενέτειρα του την Ίμβρο.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Κεσκίνης, διδάκτορας Θεολογίας, ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου προς τους συνέδρους.

«…Δυστυχώς σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας…δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να εκτελέσουν το καθήκον της ενημέρωσης και της ελεύθερης πληροφόρησης…», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος.

Επίσης, εκ μέρους του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, ο π. Δημήτριος Κεσκίνης καλοσώρισε τους συνέδρους στη Σαμοθράκη και μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου για κάθε επιτυχία στους στόχους του Συνεδρίου.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα (από το 55:39):

 

(Κεντρική Φωτογραφία Αρχείου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων