03/04/2020 03/04/2020 Συμβολική τελετή σε ένδειξη συμπαράστασης της Ελλάδας στον έντονα δοκιμαζόμενο από την πανδημία φίλο ιταλικό λαό πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακκελαροπούλου εξέφρασε τη στήριξη της στο δοκιμαζόμενο λαό. Το μήνυμα Δένδια “Λάβαμε σήμερα την πρωτοβουλία, από κοινού με τον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων,...
03 Απριλίου, 2020 - 18:00

Μηνύματα συμπαράστασης σε Ιταλία και Ισπανία από τη χώρα μας

Διαδώστε:
Μηνύματα συμπαράστασης σε Ιταλία και Ισπανία από τη χώρα μας

Συμβολική τελετή σε ένδειξη συμπαράστασης της Ελλάδας στον έντονα δοκιμαζόμενο από την πανδημία φίλο ιταλικό λαό πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακκελαροπούλου εξέφρασε τη στήριξη της στο δοκιμαζόμενο λαό.

Το μήνυμα Δένδια

“Λάβαμε σήμερα την πρωτοβουλία, από κοινού με τον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, να πραγματοποιήσουμε μία λιτή, σεμνή τελετή που περιελάμβανε την έπαρση των δύο σημαιών και την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, της Ελλάδος και της Ιταλίας, σε μία έκφραση αγάπης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον ιταλικό λαό. Έναν λαό στενό φίλο της Ελλάδας και ο οποίος δοκιμάζεται όσο κανείς άλλος σήμερα από την πανδημία του κορωνοϊού”, ανέφερε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας προς τον φίλο ιταλικό λαό αναφέροντας πως: “καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την έμπρακτη συνδρομή μας προς την Ιταλία σ’ αυτήν τη δραματική για όλους μας κατάσταση”.

“Δεν θα ξεχάσουμε αυτή τη σημαντική συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης που βλέπει τις σημαίες μας ενωμένες” σημείωσε στην αντιφώνηση του ο πρέσβης της Ιταλίας κ. Εφέσιο Λουίτζι Μάρας.

Μήνυμα συμπαράστασης προς την Ισπανία 

Με εντολή της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβυς κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος, επικοινώνησε σήμερα με τον Ισπανό Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Enrique Viguera Rubio, προκειμένου να του εκφράσει την βαθιά οδύνη της κας Σακελλαροπούλου για τα θύματα της πανδημίας στην Ισπανία.

Τον παρακάλεσε επίσης, να μεταφέρει την αλληλεγγύη της κας Προέδρου και του ελληνικού λαού στον Βασιλιά της Ισπανίας, καθώς και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι Μητροπολίτες Ιταλίας και Ισπανίας για τον κορωνοϊο

Αποκλειστικά μίλησαν τις προηγούμενες ημέρες στο Πρακτορείο μας και τον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος και Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπος.

Οι Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου μίλησαν για την κατάσταση που επικρατεί στις δυο αυτές Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την φονική πανδημία.

“Η μόνη ελπίδα μας είναι ο Θεός. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά μόνο ο Θεός το ξέρει, εμείς είμαστε «μικροί». Δεν μπορούμε να ξέρουμε. Κυρίως εμείς οι κληρικοί πρέπει τις ημέρες αυτές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής να είμαστε πιο ταπεινοί, με υπομονή, με αγάπη και με διάθεση να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας» είχε αναφέρει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είχε αναφέρει:

Καθημερινά ο Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας τελεί λιτανείες της εικόνας του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού αλλά και παρακλήσεις προς τον Άγιο.

Εκ παραλλήλου, όπως αποκαλύπτει, αρκετά ξενοδοχεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία και υποδέχονται ασθενείς, «Στήνονται τα νοσοκομεία εκστρατείας, μερικά ξενοδοχεία τα κάνουν νοσοκομεία για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία από τα πιο ελαφριά περιστατικά».

Ακούστε τα όσα είχε αναφέρει:

Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: Υπουργείο Εξωτερικών 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων