07/05/2020 07/05/2020 Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του Εισαγγελέα Αθηνών, για άνιση αντιμετώπιση Ορθοδόξων Χριστιανών έναντι Μουσουλμάνων κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, κατέθεσε δικηγόρος Αθηνών Ειδικότερα, ο κ. Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς ζητεί τη παρέμβαση του Εισαγγελέα με αφορμή πρωτοσέλιδο Αθηναϊκής εφημερίδας με τίτλο “Ραμαζάνι στην Θράκη με νταούλια, ζουρνάδες και παράνομες βεβαιώσεις....
07 Μαΐου, 2020 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2020 - 9:59

Μηνυτήρια αναφορά για “άνιση αντιμετώπιση Ορθοδόξων έναντι Μουσουλμάνων”

Διαδώστε:
Μηνυτήρια αναφορά για “άνιση αντιμετώπιση Ορθοδόξων έναντι Μουσουλμάνων”

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του Εισαγγελέα Αθηνών, για άνιση αντιμετώπιση Ορθοδόξων Χριστιανών έναντι Μουσουλμάνων κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, κατέθεσε δικηγόρος Αθηνών
Ειδικότερα, ο κ. Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς ζητεί τη παρέμβαση του Εισαγγελέα με αφορμή πρωτοσέλιδο Αθηναϊκής εφημερίδας με τίτλο “Ραμαζάνι στην Θράκη με νταούλια, ζουρνάδες και παράνομες βεβαιώσεις. Απηγόρευσαν τον Επιτάφιο, αλλά επιτρέπονται Ισλαμικά έθιμα-ο ρόλος του Βουλευτού Ιλχάν”.
Η μηνυτήρια αναφορά, επικεντρώνεται ιδίως στο αδίκημα του άρθρου 183 του Π.Κ, περί διέγερσης σε ανυπακοή, διότι οι πιστοί του Ισλάμ παροτρύνονταν να κατασκευάσουν παράνομες βεβαιώσεις κατά παράβαση της υφιστάμενης νομοθεσίας περί περιορισμού της κυκλοφορίας προς αποσόβηση διαδόσεως του ιού, προκειμένου να προσέλθουν εις τα Τζαμιά, ενώ εις την πράξη λίγες ημέρες πριν, όποιος Ορθόδοξος κληρικός, τηρώντας ακόμη και τις αποστάσεις, άνοιγε τους Ιερούς Ναούς, ή μεταλάμβανε μεμονωμένα πιστούς, εδιώκετο απηνώς, τόσο διοικητικά όσο και ποινικά και διεπομπεύετο εις τα Μ.Μ.Ε.
Για τους ως άνω λόγους εξ αιτήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέως να διενεργήσει δεόντως, κατ’ άρθρο 43 και 243 του Κ.Π.Δ, προκαταρκτική εξέταση ίνα διερευνηθεί ενδελεχώς η επίμαχος υπόθεσις.
Ακολουθεί το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων