22/01/2021 22/01/2021 Σχεδόν 4 ώρες διήρκεσε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, βουλευτών, δημάρχων αλλά και των εκπροσώπων φορέων του νομού Έβρου, για το επίμαχο ζήτημα της επέκτασης, της βελτιστοποίησης των υποδομών και της αύξησης της χωρητικότητας του ΚΥΤ Φυλακίου στην Ορεστιάδα. Αυτής της τηλεδιάσκεψης είχε προηγηθεί άλλη με τους τέσσερις Μητροπολίτες της...
22 Ιανουαρίου, 2021 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2021 - 17:28

Μηταράκης: «Δεν φοβάστε τα 600 άτομα, σας φοβίζουν τα 1500»;

Διαδώστε:
Μηταράκης: «Δεν φοβάστε τα 600 άτομα, σας φοβίζουν τα 1500»;

Σχεδόν 4 ώρες διήρκεσε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, βουλευτών, δημάρχων αλλά και των εκπροσώπων φορέων του νομού Έβρου, για το επίμαχο ζήτημα της επέκτασης, της βελτιστοποίησης των υποδομών και της αύξησης της χωρητικότητας του ΚΥΤ Φυλακίου στην Ορεστιάδα.

Αυτής της τηλεδιάσκεψης είχε προηγηθεί άλλη με τους τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης: Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμωνα, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.  Παντελεήμωνα, στην οποία εκφράσθηκαν και πάλι οι αντιρρήσεις των Σεβασμιωτάτων.

Σημειώνεται πως από την δεύτερη τηλεδιάσκεψη απουσίαζε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκειά της, γνωστοποιήθηκε για ακόμα μια φορά στον υπουργό, η κάθετη και απόλυτη αντίθεση τόσο των συμμετεχόντων όσο και ολόκληρης της κοινωνίας του Έβρου και όχι μόνο, σε ό,τι αφορά στην αύξηση της χωρητικότητας και της επέκτασης των δομών, με τον ίδιο, να θέτει το ερώτημα: «Δεν φοβάστε τα 600 άτομα, σας φοβίζουν τα 1500»;

Ο υπουργός τόνισε πως θα κοινοποιήσει τα όσα ειπώθηκαν αλλά και τις απόψεις την τοπικής κοινωνίας του Έβρου στον Πρωθυπουργό, όπως ο ίδιος τις κατέγραψε και αντιλήφθηκε, ενώ υπογράμμισε πως δεν θα υπάρξει κανένας σχεδιασμός έως ότου επισκεφθεί την περιοχή.

Παρακάτω, παραθέτουμε το δελτίο τύπου του υπουργείου για την τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης.

Δελτίο Τύπου:

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου με Βουλευτές, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς του Έβρου

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με Βουλευτές, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και παραγωγικούς φορείς του Έβρου, με θέμα την αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου.

Η συζήτηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα, με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και τους συμμετέχοντες να ομονοούν σε ζητήματα που αφορούσαν στην αναβάθμιση των υποδομών, στην ενίσχυση της ασφάλειας και της δυνατότητας αποτροπής στα σύνορα, σε νέες προσλήψεις για την αύξηση του προσωπικού, στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των διαμενόντων και των συνθηκών εργασίας του προσωπικού και την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού του ΚΥΤ.

Σημείο διαφωνίας παραμένει η δυναμικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου, όπου και αναζητούνται εναλλακτικές.

Ο παραγωγικός διάλογος θα συνεχιστεί.

Πηγή: pameevro.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων