01/03/2019 01/03/2019 Περίπου 400 ενορίες της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας (UOC-MP) αποφάσισαν να προσχωρήσουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (OCU), δήλωσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, σε συνέντευξή του στην ουκρανική υπηρεσία του BBC. “Όσο γνωρίζω, είναι περίπου 400 ενορίες που δεν έχουν απλώς εκφράσει την επιθυμία τους, αλλά έχουν ήδη...
01 Μαρτίου, 2019 - 13:53

Μητρ. Επιφάνιος: 400 ενορίες στο πλευρό της Ουκρανικής Εκκλησίας

Διαδώστε:
Μητρ. Επιφάνιος: 400 ενορίες στο πλευρό της Ουκρανικής Εκκλησίας

Περίπου 400 ενορίες της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας (UOC-MP) αποφάσισαν να προσχωρήσουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (OCU), δήλωσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, σε συνέντευξή του στην ουκρανική υπηρεσία του BBC.

“Όσο γνωρίζω, είναι περίπου 400 ενορίες που δεν έχουν απλώς εκφράσει την επιθυμία τους, αλλά έχουν ήδη αποφασίσει κατά πλειοψηφία να προσχωρήσουν στην OCU,” τόνισε ο Μητροπολίτης.

Απαντώντας στην επισήμανση ότι οι 400 ενορίες αποτελούν μόνο το 3% επί του συνόλου των 12.000 ενοριών, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να επισπεύδονται οι διαδικασίες.

“Η διαδικασία είναι σταδιακή και δεν πρέπει να την μετρούμε με το χρόνο και τον αριθμό. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να είναι ειρηνική και εθελοντική. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να δημιουργήσουμε ένα ακόμα θρησκευτικό μέτωπο στην Ουκρανία. Έχουμε αρκετό πόλεμο στην ανατολή”, τόνισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων