05/06/2019 05/06/2019 Στο ενδεχόμενο επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Μόσχα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, σε συνέντευξή του στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ελβετία. Ο κ. Ιλαρίων τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για μια τέτοια επίσκεψη: “Αυτό...
05 Ιουνίου, 2019 - 9:30

Μητρ. Ιλαρίων: Η Ρωσία δεν είναι έτοιμη να δεχθεί τον Πάπα

Διαδώστε:
Μητρ. Ιλαρίων: Η Ρωσία δεν είναι έτοιμη να δεχθεί τον Πάπα

Στο ενδεχόμενο επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Μόσχα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, σε συνέντευξή του στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ελβετία.
Ο κ. Ιλαρίων τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για μια τέτοια επίσκεψη: “Αυτό δεν είναι στην ατζέντα των διμερών μας σχέσεων. Στην Εκκλησία μας, πολλοί Επίσκοποι, Ιερείς και πιστοί δεν είναι έτοιμοι για μία τέτοια επίσκεψη. Δεν θα θέλαμε να επιδεινωθεί η σχέση μας εξαιτίας αυτών των συναισθημάτων. Προτιμούμε να προχωρήσουμε σταδιακά, χωρίς απότομα βήματα”
Πρόσθεσε δε, ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αναπτύσσονται με θετικό τρόπο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων