19/08/2019 19/08/2019 Εκδηλώσεις μνήμης σε όλους εκείνους που που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για μια ανεξάρτητη τοπική Εκκλησία στην Ουκρανία, ο οποίος οδήγησε στην χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 Αυγούστου στην Ουκρανία: Στο πλαίσιο των εορτασμών,ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος προεξήρχε πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας...
19 Αυγούστου, 2019 - 9:17

Μητρ. Κιέβου: “Εορτάζουμε γιατί είμαστε ενωμένοι”

Διαδώστε:
Μητρ. Κιέβου: “Εορτάζουμε γιατί είμαστε ενωμένοι”

Εκδηλώσεις μνήμης σε όλους εκείνους που που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για μια ανεξάρτητη τοπική Εκκλησία στην Ουκρανία, ο οποίος οδήγησε στην χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 Αυγούστου στην Ουκρανία:

Στο πλαίσιο των εορτασμών,ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος προεξήρχε πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό των Αγίων Βλαδιμήρου και Όλγας στην πόλη Vynnyky της επαρχίας Λβιβ. Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας είπε μεταξύ άλλων: «Εορτάζουμε και χαιρόμαστε γιατί ήδη είμαστε ενωμένοι και έχουμε αναγνωρισμένη κανονικά την δική μας τοπική ανεξάρτητη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Σήμερα θυμόμαστε εκείνο το ξεκίνημα και μπορούμε να παρομοιάσουμε τα γεγονότα της 19ης Αυγούστου 1989 με τους σπόρους του σιναπιού, οι οποίοι έπεσαν σε εύφορο έδαφος και στη συνέχεια βλάστησαν και έγιναν ένα μεγάλο δένδρο, την Εκκλησία μας, η οποία τώρα πνευματικά προστατεύει ολόκληρο το ουκρανικό κράτος. Είμαστε η μεγαλύτερη Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία και έχουμε την στήριξη των περισσότερων Ουκρανών».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων