04/03/2019 04/03/2019 Ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος ανακοίνωσε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας θεωρεί αποδεκτό το να δημιουργηθεί μια ενορία για τους Ρουμάνους Προσκυνητές μέσα στους κόλπους της Ουκρανικής Εκκλησίας. Το σχετικό αίτημα έχει υποβάλει το Πατριαρχείο Ρουμανίας, ως μια από τις προϋποθέσεις που θέτει προκειμένου να αναγνωρίσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας,...
04 Μαρτίου, 2019 - 13:35

Μητρ. Κιέβου: Η Ρουμανία έτοιμη να αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
Μητρ. Κιέβου: Η Ρουμανία έτοιμη να αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία

Ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος ανακοίνωσε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας θεωρεί αποδεκτό το να δημιουργηθεί μια ενορία για τους Ρουμάνους Προσκυνητές μέσα στους κόλπους της Ουκρανικής Εκκλησίας. Το σχετικό αίτημα έχει υποβάλει το Πατριαρχείο Ρουμανίας, ως μια από τις προϋποθέσεις που θέτει προκειμένου να αναγνωρίσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, μετά την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

“Ασφαλώς και χρειάζεται να διαπραγματευτούμε. Η ανακοίνωση μας ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα. Θα τα συζητήσουμε όλα. Είμαστε έτοιμοι. Όπως έχουμε  τη δική μας ενορία σε ρουμανικό έδαφος, γιατί να μην δώσουμε στους Ρουμάνους την ίδια ευκαιρία;”  δήλωσε ο Μητρ. Επιφάνιος, προσθέτοντας : “Δεν το θεωρώ πρόβλημα και είμαι σίγουρος ότι θα το επιλύσουμε και η Εκλησία της Ρουμανίας θα αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία μας”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων