30/06/2020 30/06/2020 Προβληματισμένος αναφορικά με την πρόοδο της υπόθεσης της ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάστηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Όσοι σπεύδουν ασυλλόγιστα για να γίνη μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως η Αλβανία, ας κοιτάξουν προσεκτικά τα γεγονότα, που διαδραματίσθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του φετεινού Ιουνίου στα Ελληνοαλβανικά...
30 Ιουνίου, 2020 - 19:04

Μητρ. Κονίτσης: Εμπρηστική Αλβανία – Πώς θα μπει στην Ε.Ε.;

Διαδώστε:
Μητρ. Κονίτσης: Εμπρηστική Αλβανία – Πώς θα μπει στην Ε.Ε.;

Προβληματισμένος αναφορικά με την πρόοδο της υπόθεσης της ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάστηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Όσοι σπεύδουν ασυλλόγιστα για να γίνη μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως η Αλβανία, ας κοιτάξουν προσεκτικά τα γεγονότα, που διαδραματίσθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του φετεινού Ιουνίου στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Έτσι, με ένα ρεσιτάλ ανθελληνικών προκλήσεων εις βάρος της Ελλάδας και της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας της Βορείου Ηπείρου, ξεκίνησαν από τα Τίρανα και ωλοκληρώθηκαν κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα οι εκδηλώσεις για να … «τιμηθούν» τα 76 χρόνια από την δήθεν «Γενοκτονία των Τσάμηδων», που διέπραξε η … Ελλάδα!

Όπως είναι γνωστό, εδώ και μερικά χρόνια, το επίσημο κόμμα των «Τσάμηδων» στην Αλβανία, καθώς και πολλές άλλες οργανώσεις, διοργανώνουν κάθε χρόνο, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, εβδομάδα αφιερωμένη στη δήθεν «Γενοκτονία των Τσάμηδων». Παράλληλα, προβάλλουν με επιμονή τα αιτήματά τους για … επιστροφή των «περιουσιών τους» και για ελεύθερη μετακίνηση στην Ελλάδα. Όμως τα εν λόγω «αιτήματα» συνοδεύονται από παραχάραξη των ιστορικών γεγονότων, καθώς και από ένα κύμα προπαγάνδας, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων και δεκάδων ιστοτόπων, που λειτουργούν από σχετικές Οργανώσεις σ’ όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων – που μεταφέρθηκαν στην Κονίσπολη κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα – είναι οι εμπρηστικοί λόγοι του Σπετίμ Ιντρίζι, προέδρου του κόμματος των «Τσάμηδων», ο οποίος καταφέρθηκε με μένος εναντίον των Βορειοηπειρωτών, ειδικά για το ζήτημα της απογραφής του πληθυσμού με βάση τον ελεύθερο αυτοπροσδιορισμό. Ακόμη, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της λειτουργίας των Ελληνικών Στρατιωτικών Νεκροταφείων. Εδήλωσε δε, ότι τα επόμενα χρόνια θα αναλάβη διεθνή εκστρατεία, ώστε να ακυρωθή η παραπάνω απογραφή!

Οι εκδηλώσεις για την «Γενοκτονία των Τσάμηδων» προβάλλονται εκτενώς σε μερίδα του Τουρκικού Τύπου, με τίτλους όπως: «η Ελληνική Γενοκτονία» (!), και με φράσεις όπως: «οι Έλληνες όπου βρέθηκαν κακοποίησαν τους μουσουλμάνους» (!). Να σημειωθή ότι τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου έχουν αναδημοσιευθή και από έγκυρους και αξιόπιστους ιστότοπους της Αλβανίας.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, διερωτώμαι εναγωνίως: Μήπως θα πρέπη να σταματήση η διαμάχη του πολιτικού μας κόσμου γύρω από το σκάνδαλο της Novartis και να σκεφθούν όλοι μαζί από κοινού τι πρέπει να πράξουν ενάντια στις μεθοδεύσεις της Αλβανίας, η οποία βάζει μπροστά τους απογόνους των εγκληματιών «Τσάμηδων» ενώ η ίδια, χωρίς να φαίνεται (όπως νομίζει), απεργάζεται τον αφανισμό των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών;

Τα γεγονότα τρέχουν. Ας τρέξουμε και μείς, για να προλάβουμε τα χειρότερα, που είναι βέβαιο ότι θα έλθουν, εάν συνεχισθή η αδράνειά μας. Αδελφοί μου, συνέλληνες, «εσχάτη ώρα εστί». Και, πάντως, με τέτοιες συνθήκες, δεν πρέπει με κανένα τρόπο η Αλβανία να γίνη μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως».

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων