28/07/2019 28/07/2019    Βαρύ ήταν το κλίμα σήμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας κατά τη διάρκεια της σημερινής Θείας Λειτουργίας. Με σκυθρωπά πρόσωπα οι πιστοί προσευχήθηκαν για τον αξέχαστο Ποιμενάρχη τους Μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Νικόλαο.    Στην ακολουθία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κύριος Ιερώνυμος ο οποίος έχασε τον πνευματικό του πατέρα, αφού συνδεόταν...
28 Ιουλίου, 2019 - 10:36
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2019 - 15:02

Μητρ. Λαρίσης: “Ο Μακαριστός από όπου πέρασε κοπίασε”

Διαδώστε:
Μητρ. Λαρίσης: “Ο Μακαριστός από όπου πέρασε κοπίασε”

   Βαρύ ήταν το κλίμα σήμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας κατά τη διάρκεια της σημερινής Θείας Λειτουργίας. Με σκυθρωπά πρόσωπα οι πιστοί προσευχήθηκαν για τον αξέχαστο Ποιμενάρχη τους Μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Νικόλαο.

   Στην ακολουθία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κύριος Ιερώνυμος ο οποίος έχασε τον πνευματικό του πατέρα, αφού συνδεόταν πνευματικά με τον αξέχαστο Ποιμενάρχη. “Ο Μακαριστός από όπου και αν πέρασε κοπίασε αφήνοντας πλούσιο ποιμαντικό έργο, ενώ αναγέννησε της τοπική εκκλησία της Φθιώτιδος, ενώ χειροτόνησε και άξιους κληρικούς” ανέφερε αρχικά ο κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του και συνέχισε κάνοντας εκτενή αναφορά στο βίο του Μακαριστού Μητροπολίτη αναφέροντας άγνωστα γεγονότα στο ευρύ κοινό.

     Συγκίνησε δε λέγοντας ότι έχασε και τον βιολογικό του πατέρα από ανακοπή καρδιάς, ενώ επισήμανε συγκλονίζοντας ότι ο Μακαριστός από κάποιες τελευταίες συζητήσεις που είχε μαζί του προαισθανόταν το τέλος αφού σε κάποια στιγμή- όπως είπε ο κ. Ιερώνυμος- ο Μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος τον αιφνιδίασε λέγοντας του ότι ετοιμάζει τον τάφο του. Κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι, “Έκλεισε ένα κεφάλαιο για την Εκκλησία της Φθιώτιδος αλλά και η Εκκλησία της Ελλάδος έχασε μία δυνατή φωνή”. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων