04/05/2020 04/05/2020 Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: “Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι μυστήριο πάνω στο οποίο στηρίζεται η Εκκλησία” Συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης παραχώρησε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε την τοπική κοινωνία για τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας ζητώντας  από τους...
04 Μαΐου, 2020 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2020 - 17:16

Μητρ. Μεσσηνίας: “Καμία υποχώρηση για τη Θεία Ευχαριστία”

Διαδώστε:
Μητρ. Μεσσηνίας: “Καμία υποχώρηση για τη Θεία Ευχαριστία”

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: “Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι μυστήριο πάνω στο οποίο στηρίζεται η Εκκλησία”

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης παραχώρησε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε την τοπική κοινωνία για τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας ζητώντας  από τους πιστούς να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής ευθύνης και υγιεινής.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα προς τις ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα τους ασθενείς να μην προσέρχονται στους ναούς.

Ο Σεβασμιώτατος, τόνισε πως η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική εντός του ναού ενώ εναπόκειται στη κρίση των πιστών αν θα τη φορούν ή όχι.

Στο τέλος δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους τονίζοντας πως το ζήτημα που έχει προκύψει για το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

“Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι μυστήριο πάνω στο οποίο στηρίζεται η Εκκλησία. Είναι το στοιχείο ταυτότητος της Εκκλησίας. Για την Εκκλησία δεν υπάρχει καμία αντίληψη ότι μπορεί να αμφισβητήσει την ιερότητα του συγκεκριμένου μυστηρίου. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει καμία υποχώρηση σε αυτό”, τόνισε. 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων