29/03/2019 29/03/2019 «Ο λεγόμενος Τόμος, είναι Τόμος δουλείας, και όχι ελευθερίας» δήλωσε ο Επικεφαλής της Ορθόδοξου Ουκρανικής Εκκλησίας τυ Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Ονούφριος, μιλώντας σε ενώπιον κληρικών από επαρχίες του Κιέβου. Ο Μητροπολίτης Ονούφριος υπογράμμισε ότι η αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας θα πρέπει να απευθύνεται στο Φανάρι για όλα τα σημαντικά ζητήματα, και αυτός να...
29 Μαρτίου, 2019 - 8:06
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2019 - 8:35

Μητρ. Ονούφριος: Ο Τόμος δεν δίνει ελευθερία

Διαδώστε:
Μητρ. Ονούφριος: Ο Τόμος δεν δίνει ελευθερία

«Ο λεγόμενος Τόμος, είναι Τόμος δουλείας, και όχι ελευθερίας» δήλωσε ο Επικεφαλής της Ορθόδοξου Ουκρανικής Εκκλησίας τυ Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Ονούφριος, μιλώντας σε ενώπιον κληρικών από επαρχίες του Κιέβου.

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος υπογράμμισε ότι η αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας θα πρέπει να απευθύνεται στο Φανάρι για όλα τα σημαντικά ζητήματα, και αυτός να λέει τι πρέπει να κάνουν.

«Εμείς έχουμε απόλυτη ελευθερία, κάνουμε ότι θέλουμε ως Εκκλησία» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Τι είναι αυτό που μας εμποδίζει να σωθούμε; Ο Πατριάρχης Μόσχας δεν παρεμβαίνει! Η αληθινή ελευθερία είναι η ελευθερία από την αμαρτία. Δεν είναι η ελευθερία από κάποιον που ασκεί επιρροή σε μας”
Τόνισε δε ότι «δεν υπάρχει απόλυτη ελευθερία ούτε στην εκκλησιαστική ζωή, ούτε στην κοσμική. Κανείς άνθρωπος και κανένα κράτος δεν έχει απόλυτη ελευθερία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων