29/11/2020 29/11/2020 Για τον εορτασμό της μνήμη του Πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, ο οποίος φέτος δεν θα θυμίζει τίποτα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.  Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως ο πιστός πατραϊκός λαός θα επιδείξει την απαραίτητη υπεύθυνη στάση καθώς κατανοεί την κρισιμότητα της κατάστασης,...
29 Νοεμβρίου, 2020 - 10:34
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2020 - 14:16

Μητρ. Πατρών: “Η Θεία Κοινωνία είναι ο ίδιος ο Χριστός”

Διαδώστε:
Μητρ. Πατρών: “Η Θεία Κοινωνία είναι ο ίδιος ο Χριστός”

Για τον εορτασμό της μνήμη του Πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, ο οποίος φέτος δεν θα θυμίζει τίποτα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. 

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως ο πιστός πατραϊκός λαός θα επιδείξει την απαραίτητη υπεύθυνη στάση καθώς κατανοεί την κρισιμότητα της κατάστασης, ενώ αναφέρθηκε και στο δικό του κάλεσμα που απηύθυνε πριν λίγες ημέρες σχετικά με τον ιδιαίτερο εφετινό εορτασμό.

Ο Μητροπολίτης διευκρίνισε πως η Θεία Λειτουργία θα γίνει κανονικά κεκλεισμένων των θυρών, όπως ορίζεται από τον νόμο, ενώ ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά πως δεν θα πρέπει να θίγεται το θέμα της Θείας Κοινωνίας ως εστία μετάδοσης του κορωνοϊού, καθώς όπως ανέφερε: “η Θεία Κοινωνία είναι ο ίδιος ο Χριστός”.

Τέλος, έστειλε τις ευχές του προς όλους όσους ασθενούν από τη νόσο του κορωνοϊού, και ιδιαίτερα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τονίζοντας σύντομα όλοι να επανέλθουν υγιείς.

Η χθεσινή συνάντηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο είχε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τον Σεβασμιώτατο, διότι, όπως είπε, «οι τελευταίες σας δηλώσεις, με αφορμή την εορτή του Αγίου Ανδρέα, είναι πάρα πολύ σημαντικές».

Από την πλευρά του, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε μεταξύ άλλων: «Παρακαλώ τον πατραϊκό λαό με προσευχή, πίστη και ταπείνωση να σταθούμε και ως δώρο στον Άγιο Ανδρέα, να προσφέρουμε την καρδιά μας από εκεί που βρισκόμαστε, κατά τα μέτρα που ισχύουν, όπως έχω πει και άλλη φορά. Ούτως ώστε, να επιτρέψει ο Θεός και πάλι να δούμε ο ένας τον άλλο από κοντά, να αγκαλιαστούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να δούμε τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μας, να είναι υγιείς».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων