29/03/2020 29/03/2020 Στην ομιλία του, σήμερα, Δ’ των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή, αναφέρθηκε στην αναμέτρηση πίστης και απιστίας στην ψυχή του τραγικού πατέρα, ο οποίος έβλεπε το παιδί του να βασανίζεται από την ενέργεια των δαιμόνων, ενώ κανείς, ούτε οι Μαθητές, ήταν σε θέση να το βοηθήσει: «Ο...
29 Μαρτίου, 2020 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2020 - 18:07

Μητροπολίτης Δημητριάδος: Η αναμέτρηση πίστης και απιστίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Δημητριάδος: Η αναμέτρηση πίστης και απιστίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην ομιλία του, σήμερα, Δ’ των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή, αναφέρθηκε στην αναμέτρηση πίστης και απιστίας στην ψυχή του τραγικού πατέρα, ο οποίος έβλεπε το παιδί του να βασανίζεται από την ενέργεια των δαιμόνων, ενώ κανείς, ούτε οι Μαθητές, ήταν σε θέση να το βοηθήσει: «Ο πατέρας μίλησε με ειλικρίνεια. Ομολόγησε την αμφιβολία του. Και ο Κύριος θεράπευσε το παιδί και το ελευθέρωσε από την κυριαρχία των δαιμόνων. Προέκρινε δε, ως αποτελεσματικά μέσα για τη αντιμετώπιση του διαβόλου, την προσευχή και την νηστεία…». Αναφερόμενος στο αληθινό νόημα της Νηστείας, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «αυτή δεν αρκεί μόνο να περιορίζεται στις τροφές, αλλά η στέρησή της να μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να νηστέψουμε τον εγωισμό μας, τα πάθη και τις αδυναμίες μας, που μας χωρίζουν από τον Θεό και τους ανθρώπους. Η Προσευχή διατηρεί την κοινωνία με τον Θεό…».

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων