17/03/2020 17/03/2020 Η Εκκλησία έφτασε στο έσχατο όριό της, γιατί η Θεία Λειτουργία είναι το οξυγόνο μας. Όπως αυτή τη στιγμή και πολύ σωστά λέμε θα λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ για την τροφοδοσία του σώματος, κατά τη γνώμη μου η Θεία Λειτουργία έπρεπε να επιτραπεί να τελείται έστω με μία αντιπροσωπευτική παρουσία 3 ή 5 πιστών μέσα...
17 Μαρτίου, 2020 - 15:58
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2020 - 17:26

Μητροπολίτης Δράμας: “Μας αποσυνδέετε από το οξυγόνο μας”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Δράμας: “Μας αποσυνδέετε από το οξυγόνο μας”

Η Εκκλησία έφτασε στο έσχατο όριό της, γιατί η Θεία Λειτουργία είναι το οξυγόνο μας. Όπως αυτή τη στιγμή και πολύ σωστά λέμε θα λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ για την τροφοδοσία του σώματος, κατά τη γνώμη μου η Θεία Λειτουργία έπρεπε να επιτραπεί να τελείται έστω με μία αντιπροσωπευτική παρουσία 3 ή 5 πιστών μέσα στον κάθε ναό, ο οποίος κάθε ναός είναι πάρα πολλά τετραγωνικά», δήλωσε ο Μητροπολίτης Δράμας, κ. Παύλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Τώρα μας αποσυνδέετε από το οξυγόνο μας που είναι η πνευματική μας τροφή για εμάς που πιστεύουμε», συνέχισε και σε άλλο σημείο τόνισε: «Είδαν τη θεία λειτουργία ως θέατρο και σου λέει “ας κλείσει, αυτό είναι δευτερεύον”. Αυτό μας ενόχλησε».

Αναφερόμενος στην αναστολή λειτουργίας των χώρων θρησκευτικής λατρείας δήλωσε ότι «δεν μπορεί να γίνει γενικά για όλη την Ελλάδα», είπε και διερωτήθηκε αν πάει σε ένα χωριό και κάνει λειτουργία με τρία άτομα, αν αυτά θα κολλήσουν κορωνοϊό. Ο Μητροπολίτης Δράμας χαρακτήρισε υπερβολική την κυβερνητική απόφαση ενώ σχολίασε επίσης με νόημα ότι «έχουν ευθύνη αυτοί οι οποίοι είναι συνομιλητές με την κυβέρνηση».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων