15/03/2022 15/03/2022 Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ μίλησε για τον εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως γνώστης της πραγματικότητας στην περιοχή. Ο Σεβασμιώτατος όταν ήταν Μητροπολίτης Γαλλίας (από το 2003 έως το 2021) και πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, είχε ορισθεί με επιθυμία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου...
15 Μαρτίου, 2022 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2022 - 15:31

Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ για το Ουκρανικό

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ για το Ουκρανικό

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ μίλησε για τον εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως γνώστης της πραγματικότητας στην περιοχή. Ο Σεβασμιώτατος όταν ήταν Μητροπολίτης Γαλλίας (από το 2003 έως το 2021) και πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, είχε ορισθεί με επιθυμία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και εντολή της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, να προεδρεύσει στην «Ενωτική Σύνοδο του Κιέβου». Σε αυτή την αποστολή, το Οικουμενικό Πατριαρχείο του έδωσε ουσιαστικά εντολή να διεκπεραιώσει τη σύσταση της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Σκληρή δουλειά που τον έκανε στόχο της Εκκλησίας της Ρωσίας και των χάκερ της Μόσχας.

Στη συνέντευξη, ο Σεβασμιώτατος αποκάλυψε ότι η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας σύντομα θα αναγνωριστεί και από άλλες Εκκλησίες, πέραν του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που της χορήγησε τον Τόμο Αυτοκεφαλίας, του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Εκκλησίας της Κύπρου και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων