14/07/2021 14/07/2021 Καλεσμένος στις εκπομπές «Ώρα Ελλάδος» και «Κοινωνία Ώρα Mega» ήταν σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, που μίλησε σχετικά με το ρόλο που θα παίξει η εκκλησία στην προσπάθεια της πολιτείας να εμβολιάσει τον πληθυσμό της χώρας. Ερωτηθείς σχετικά με το εάν η Εκκλησία σκοπεύει να δέχεται στους Ιερούς...
14 Ιουλίου, 2021 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2021 - 17:24

«Δεν υπάρχει περίπτωση να διαχωρίσουμε τους ανθρώπους»

Διαδώστε:
«Δεν υπάρχει περίπτωση να διαχωρίσουμε τους ανθρώπους»

Καλεσμένος στις εκπομπές «Ώρα Ελλάδος» και «Κοινωνία Ώρα Mega» ήταν σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, που μίλησε σχετικά με το ρόλο που θα παίξει η εκκλησία στην προσπάθεια της πολιτείας να εμβολιάσει τον πληθυσμό της χώρας.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν η Εκκλησία σκοπεύει να δέχεται στους Ιερούς Ναούς μόνο εμβολιασμένους, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου απάντησε πως η Εκκλησία δεν είναι ένα μαγαζί.  «Ο χώρος της εκκλησίας είναι ένας χώρος ελευθερίας. Δεν είναι ένας χώρος, όπου θα χωρίσουμε τους ανθρώπους σε εμβολιασμένους και μη. Αυτό εξηγήθηκε στον κ. Κικίλια. Θα κάνουμε όσες προσπάθειες μπορούμε, για να πείσουμε ανθρώπους, αλλά έχουν την ελεύθερη, δική τους επιλογή. Συνεχίζουμε τον τρόπο με τον οποίο μπαίνουμε τώρα στις εκκλησίες, διότι δεν αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων που μπαίνουν τώρα στην εκκλησία, δηλαδή με τη μάσκα και με τα τεστ στους κληρικούς, και εξασφαλίζουμε την ελεύθερη είσοδο στην εκκλησία όποιου το επιθυμεί. Δεν είναι ένα μαγαζί η εκκλησία. Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε ανθρώπους να έρχονται». Όσο για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να υιοθετήσει η εκκλησία την είσοδο στους ναούς μόνο εμβολιασμένων, ο Σεβασμιώτατος απάντησε: «Δεν ζητήθηκε και ούτε τέθηκε από την Εκκλησία κάτι τέτοιο. Εξηγήθηκε στον κ. Κικίλια ότι η εκκλησία δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο (να υιοθετήσει κάτι τέτοιο)».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

Στην εκπομπή του Mega, ειπώθηκαν ακόμα και τα εξής:

«Συνεννοηθήκαμε με τους δύο επισκέπτες μας, τον κ. Κικίλια και τον κ. Τσιόδρα, για μια σειρά από δράσεις, που θα αναλάβει η εκκλησία. Σήμερα θα αποσταλούν ορισμένες ερωτήσεις στο υπουργείο Υγείας και θα τις απαντήσει ο κ. Τσιόδρας, σχετικά με τις αμφιβολίες που έχει ο κόσμος και φοβάται για τον εμβολιασμό. Αυτό θα σταλεί σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας, ώστε οι άνθρωποι που αμφιβάλλουν να μην έχουν φοβίες και να αντιληφθούν όλοι ότι ο εμβολιασμός βοηθάει στην ασφάλειά μας», είπε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος εν συνεχεία τόνισε:

«Δε συζητήθηκε ότι στις εκκλησίες θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι. Δε ζητήθηκε και δε συζητήθηκε. Εμείς θα απευθυνθούμε σε όλους. Συνήθως αυτοί που είναι αρνητικοί είναι πεισματικά αρνητικοί, όσα επιχειρήματα και αν τεθούν. Αλλά το ποσοστό αυτό σε σχέση με αυτούς που αμφιβάλλουν είναι μικρότερο».

Ερωτηθείς σχετικά με τους Ιεράρχες, που μπορεί να διαφωνούν ως προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ξεκαθάρισε τα εξής: «Πριν τη συνεδρίαση της Συνόδου και την επίσκεψη του κ. Κικίλια και του κ. Τσιόδρα κάποιοι ιεράρχες είπαν τις απόψεις τους. Όταν η Ιερά Σύνοδος πάρει κάποιες αποφάσεις, όλοι τις εφαρμόζουν. Αν δεν τις εφαρμόσουν, υπάρχουν κάποιες επιπτώσεις».

Παρατήρησε δε ότι «ο χώρος της εκκλησίας είναι χώρος ελευθερίας κι όχι χώρος όπου γίνονται αναγκαστικά πράγματα», ενώ καταλήγοντας, είπε: «Εμείς έχουμε την πειθώ, για να αλλάξουμε κάποια πράγματα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων