08/09/2022 08/09/2022 Ολοκληρώνει την επίσκεψη του στην Καβάλα και στη Θάσο, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στη χώρα του που πλήττεται από τον πόλεμο. «Την ώρα που οι γείτονες μας στο βορρά, που έλαβαν το φως του βαπτίσματος από το Κιέβο και άκουσαν...
08 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2022 - 22:01

Μητροπολίτης Κιέβου: Oι Έλληνες μας έδειξαν αδελφική αγάπη – Οι γείτονες μας βομβαρδίζουν

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κιέβου: Oι Έλληνες μας έδειξαν αδελφική αγάπη – Οι γείτονες μας βομβαρδίζουν

Ολοκληρώνει την επίσκεψη του στην Καβάλα και στη Θάσο, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στη χώρα του που πλήττεται από τον πόλεμο.

«Την ώρα που οι γείτονες μας στο βορρά, που έλαβαν το φως του βαπτίσματος από το Κιέβο και άκουσαν το κήρυγμα του Ευαγγελίου, τώρα ρίχνουν βόμβες και πυραύλους εναντίον μας, οι Έλληνες, μακριά από τη γη μας, μας έδειξαν αληθινή αδελφική αγάπη. Μοιράζονται τον πόνο και τη θλίψη μας, προσεύχονται για την Ουκρανία, παρέχουν πνευματική και υλική υποστήριξη στα θύματα της ρωσικής επιθετικότητας. Και είμαστε ευγνώμονες για αυτό», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Επιστρέφω στην πατρίδα μου την Ουκρανία γεμάτος συναισθήματα βαθιάς ευγνωμοσύνης, αδελφικής ενότητας, πνευματικής ανάτασης και αληθινής χριστιανικής αγάπη, τα οποία ένιωσα σε μεγάλο βαθμό αυτές τις λίγες ημέρες κατά την πρώτη μου επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα ως Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας».

Όπως τονίζει, η πρόσκληση για την επίσκεψη ήρθε σε στιγμές δύσκολες για το Κιέβο και όλη την Ουκρανία, «όταν οι πόλεις μας καταστρέφονταν από τους Ρώσους εισβολείς».

«Διάβασα αυτή την πρόσκληση υπό τον ήχο σειρήνων που προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο βομβαρδισμού. Αλλά ήταν σε αυτή την πρόσκληση που είδα ένα σημάδι της ευλογίας του Θεού. Ένα σημάδι ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτόν τον πόλεμο. Και παρόλο που τότε δεν ξέραμε τι θα μας συμβεί στην επόμενη ώρα, το σημάδι της εν Χριστώ αδελφικής αγάπης από τις αδελφές μας Εκκλησίες, άγγιξε την καρδιά μου και έθρεψε την ελπίδα. Και αυτή η ελπίδα έγινε πραγματικότητα: με τη βοήθεια του Θεού, χάρη στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αυτή η επίσκεψη έγινε δυνατή».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων