17/06/2020 17/06/2020 Συνεχίζονται στο Μαυροβούνιο οι αντιπαραθέσεις με τη δίκη του Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννικίου και των οκτώ κληρικών που συνελήφθησαν από τις αρχές του Μαυροβουνίου, να πλησιάζει. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυρουβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, σήμερα, στο κήρυγμά του στη Θεία Λειτουργία είπε ότι ελπίζει η κυβέρνηση να ηρεμήσει ανεξάρτητα από τις δηλώσεις τους.  Ο Σεβασμιώτατος...
17 Ιουνίου, 2020 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2020 - 15:38

Μητροπολίτης Μαυροβουνίου: “Ελπίζουμε στον Θεό ότι δεν θα κάνουν ότι έκαναν οι Τούρκοι κατακτητές, δεν θα καταστρέψουν τα ιερά μας”.

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Μαυροβουνίου: “Ελπίζουμε στον Θεό ότι δεν θα κάνουν ότι έκαναν οι Τούρκοι κατακτητές, δεν θα καταστρέψουν τα ιερά μας”.

Συνεχίζονται στο Μαυροβούνιο οι αντιπαραθέσεις με τη δίκη του Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννικίου και των οκτώ κληρικών που συνελήφθησαν από τις αρχές του Μαυροβουνίου, να πλησιάζει. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυρουβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, σήμερα, στο κήρυγμά του στη Θεία Λειτουργία είπε ότι ελπίζει η κυβέρνηση να ηρεμήσει ανεξάρτητα από τις δηλώσεις τους. 

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι “Από τον Χριστό μέχρι την εποχή μας μόνο ο Θεός γνωρίζει τον αριθμό εκείνων που υπέφεραν για τον Κύριο. Πολέμησαν για την αιώνια ανθρώπινη αξιοπρέπεια, είδαν τον Χριστό, τον Θεό. Δεν αγωνίστηκαν για επίγειους, παροδικούς και ασήμαντους θησαυρούς, για τους οποίους πολέμησαν οι ειδωλολάτρες και οι πολυθεϊστές, και για τους οποίους αγωνίζονται επίσης οι σημερινοί άθεοι”.

Αναφερόμενος και στις πρόσφατες κατεδαφίσεις Εκκλησιών ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου δε θα συνεχίσει το έργο με τις καταστροφές των Εκκλησιών που ξεκίνησαν οι κατακτητές Τούρκοι από τo 1571 λέγοντας “Ελπίζουμε στον Θεό ότι δεν θα κάνουν ό,τι έκαναν οι Τούρκοι κατακτητές, ότι δεν θα καταστρέψουν τα ιερά μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ!

Κατέληξε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του με την ελπίδα ότι δε θα συνεχιστούν οι διαμάχες και κυρίως, δεn θα κλιμακωθούν, ώστε να μην φτάσει στο σημείο της αδελφοκτονίας όπως είχε γίνει στα παρελθόντα έτη “«Ο Θεός να μην επιτρέψει την αδελφοκτονία να συμβεί οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, πόσο μάλλον στο Μαυροβούνιο”. 

Υπενθυμίζεται ότι οι διώξεις συνεχίζονται στους ιερείς του Μαυροβουνίου, ενώ με ανακοίνωσή του το Νομικό Τμήμα της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κατηγορεί το Υπουργείο Υγείας της χώρας με αφορμή τη διάταξη που εξέδωσε περί απαγόρευσης των συναθροίσεων τονίζοντας σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε ότι οι σχετικές διατάξεις παραβιάζουν το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην ελευθερία του συνέρχεσθαι.  

Μάλιστα από χτες είχαν τοποθετηθεί Νομικοί Σύμβουλοι της Εκκλησίας σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε και τόνισαν “Εάν η Διεύθυνση Αστυνομίας εκτιμήσει ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή δημόσιας συγκέντρωσης, για τους λόγους που αναφέρονται στο σχετικό άρθρο, η ελευθερία της δημόσιας συνάθροισης μπορεί να περιοριστεί προσωρινά. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, η απαγόρευση δημόσιας συγκέντρωσης θα ήταν παράνομη και, επιπλέον, αντισυνταγματική”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων