06/01/2022 06/01/2022 Την τελετή Αγιασμού των υδάτων στον Άγιο Ευστράτιο παρακολούθησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου. Το χρέος που έχει η Πολιτεία να στηρίζει τα ακριτικά νησιά ανέδειξε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός. Έκανε επίσης λόγο για μία σπουδαία ημέρα για την Ορθοδοξία. «Το πραγματικό νόημα είναι η αλήθεια...
06 Ιανουαρίου, 2022 - 12:31
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2022 - 16:35

Μητσοτάκης από Άγιο Ευστράτιο: Σπουδαία ημέρα της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Μητσοτάκης από Άγιο Ευστράτιο: Σπουδαία ημέρα της Ορθοδοξίας

Την τελετή Αγιασμού των υδάτων στον Άγιο Ευστράτιο παρακολούθησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου.

Το χρέος που έχει η Πολιτεία να στηρίζει τα ακριτικά νησιά ανέδειξε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός. Έκανε επίσης λόγο για μία σπουδαία ημέρα για την Ορθοδοξία.

«Το πραγματικό νόημα είναι η αλήθεια που σώζει και είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, καθώς η χώρα δοκιμάζεται από την επέλαση της ‘Ο’. Η προστασία της ζωή αποκτά ξεχωριστή σημασία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του. Παράλληλα απηύθυνε νέο κάλεσμα στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας να κάνουν το βήμα και να κλείσουν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν.

Μετά την τελετή ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τη δήμαρχο του νησιού ενώ προηγουμένως συνομίλησε με πολίτες και αντάλλαξε ευχές με τα πληρώματα πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου.

Σε ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης έγραψε για την σημερινή επίσκεψη στον Άγιο Ευστράτιο:

“Θέλησα σήμερα, αυτή την πολύ σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία, να βρεθώ στον ακριτικό Άη Στράτη, έναν τόπο με βαριά ιστορία. Ένα τοπόσημο διχασμού και δοκιμασίας το οποίο μετατρέπεται, όμως, σε ένα ορόσημο ενότητας και αισιοδοξίας.

Έχουμε χρέος -όπως έχω πει πολλές φορές- να στηρίζουμε τα ακριτικά μας νησιά και τους συμπολίτες μας οι οποίοι αγωνίζονται να παραμένουν και να δημιουργούν στον τόπο τους. Και αυτό ακριβώς κάνουμε και εδώ στον Άη Στράτη, ένα νησί το οποίο πρωτοπόρησε στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και έχει τη δυνατότητα να κάνει πράξη τα οράματα και τους σχεδιασμούς της τοπικής κοινωνίας, ώστε να γίνει ένα νησί πρότυπο όσον αφορά την κυκλική οικονομία.

Σήμερα είναι μία σπουδαία ημέρα για την Ορθοδοξία και το πραγματικό νόημα των Φώτων είναι η αλήθεια, η οποία σώζει. Και το νόημα αυτό, πιστεύω, ότι είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ, καθώς η χώρα μας δοκιμάζεται από τη νέα επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποκτά σε αυτή τη συγκυρία την ξεχωριστή της σημασία.

Εύχομαι από τον ακριτικό Άη Στράτη Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Καλή φώτιση, πρωτίστως στους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι και ακόμα προβληματίζονται εάν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Τους ενθαρρύνω και από εδώ να κάνουν αυτή την επιλογή, αυτή την επιλογή ζωής, αυτή την επιλογή προστασίας για τη δική τους ζωή αλλά και για την ασφάλεια και την υγεία όσων αγαπούν.

Και πάλι Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες”.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Παπαμήτσου/ Eurokinissi

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων