02/06/2023 02/06/2023 Για τη σχέση του με την εκκλησία μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Ο Πρόεδρος της ΝΔ ερωτηθείς για τη σχέση του με τη θρησκεία είπε ότι είναι “είναι βαθιά προσωπική και δεν τη διαφημίζω”. Ενώ για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας είπε: “Η Εκκλησία δεν μπλέκει και δεν πρέπει...
02 Ιουνίου, 2023 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2023 - 11:57

Μητσοτάκης: Η Εκκλησία δεν μπλέκει και δεν πρέπει να μπλέκεται στα κοσμικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Μητσοτάκης: Η Εκκλησία δεν μπλέκει και δεν πρέπει να μπλέκεται στα κοσμικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τη σχέση του με την εκκλησία μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ερωτηθείς για τη σχέση του με τη θρησκεία είπε ότι είναι “είναι βαθιά προσωπική και δεν τη διαφημίζω”.

Ενώ για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας είπε: “Η Εκκλησία δεν μπλέκει και δεν πρέπει να μπλέκει στα κοσμικά“. Σε ότι αφορά τα σενάρια υποστήριξης συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος από Ιερές Μονές είπε  ότι δεν πρέπει να αποδίδεται μεγάλη σημασία στη συζήτηση περί στήριξης μοναστηριών  σε συγκεκριμένο κόμμα. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι τα μηνύματα της μη εμπλοκής της Εκκλησίας στις πολιτικές εξελίξεις έχουν σταλεί από τους καθ ύλην αρμόδιους, δηλαδή τον Αρχιεπίσκοπο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, που είναι και ο πνευματικός ηγέτης και πνευματικός επιστάτης του Αγίου Όρους.

Υπογράμμισε ότι η επικείμενη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος είχε προγραμματιστεί πριν από τις Εθνικές Εκλογές. Τόνισε δε ότι θα τον συνοδεύει ο γιός του Κωνσταντίνος και είπε ότι θυμάται την αντίστοιχη επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει με τον πατέρα του στην Αθωνική Πολιτεία.

Στο 00.38″ μπορείτε να ακούστε το επίμαχο απόσπασμα. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων