13/05/2024 13/05/2024 Με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρωτοφανής πρόκληση από τη νέα Πρόεδρο των Σκοπίων, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία κατά την ορκωμοσία της αποκάλεσε “Μακεδονία” τη χώρα της. “Η προκλητική επιλογή της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας να παραβεί το επίσημο κείμενο του όρκου της και να αποκαλέσει τη χώρα της...
13 Μαΐου, 2024 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2024 - 8:57

Μητσοτάκης: Παράνομη και ανεπίτρεπη η πρωτοβουλία της Σιλιάνοφσκα

Διαδώστε:
Μητσοτάκης: Παράνομη και ανεπίτρεπη η πρωτοβουλία της Σιλιάνοφσκα

Με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρωτοφανής πρόκληση από τη νέα Πρόεδρο των Σκοπίων, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία κατά την ορκωμοσία της αποκάλεσε “Μακεδονία” τη χώρα της.

“Η προκλητική επιλογή της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας να παραβεί το επίσημο κείμενο του όρκου της και να αποκαλέσει τη χώρα της με διαφορετικό όνομα αποτελεί πρωτοβουλία παράνομη και ανεπίτρεπτη” αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

“Η Ελλάδα απορρίπτει χειρισμούς όπως αυτούς με τους οποίους εγκαινιάζει τη θητεία της η κα Σιλιάνοφσκα. Την καλεί να επανέλθει στα νόμιμα καθήκοντά της και στις συμπεριφορές που απορρέουν από τον ρόλο της” σημείωσε και πρόσθεσε:

“Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα δεχτούμε παρόμοια ολισθήματα. Και επαναλαμβάνουμε ότι κάθε πρόοδος στις διμερείς σχέσεις, όπως και κάθε βήμα των Σκοπίων προς την Ευρώπη εξαρτώνται από την ειλικρινή τήρηση των συμφωνηθέντων. Από τη σωστή χρήση της συνταγματικής ονομασίας της γειτονικής χώρας. Και, ασφαλώς, από την αποφυγή προκλήσεων”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων