20/12/2021 20/12/2021 Για μια επίσκεψη που εδραιώνει τις σχέσεις φιλίας των δυο χωρών έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κιρίλ Πέτκοφ στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σόφια ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα ιδιαίτερα στον τομέα των κοινών υποδομών, της ενέργειας και της περιφερειακής σταθερότητας σε όλα τα...
20 Δεκεμβρίου, 2021 - 11:44

Μητσοτάκης – Πέτκοφ: Οι ελληνοβουλγαρικές σχέσεις να γίνουν στενότερες

Διαδώστε:
Μητσοτάκης – Πέτκοφ: Οι ελληνοβουλγαρικές σχέσεις να γίνουν στενότερες

Για μια επίσκεψη που εδραιώνει τις σχέσεις φιλίας των δυο χωρών έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κιρίλ Πέτκοφ στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σόφια ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα ιδιαίτερα στον τομέα των κοινών υποδομών, της ενέργειας και της περιφερειακής σταθερότητας σε όλα τα Βαλκάνια.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι μεγάλη του χαρά που συνάντησε τον νέο του φίλο, τον κ. Πετκόφ, λέγοντας ότι στηρίζει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Πρόκειται για μια επίσκεψη όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης που δηλώνει την πρόθεση της ελληνικής πλευράς οι ελληνοβουλγαρικές σχέσεις να γίνουν στενότερες.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Πετκόφ για την επικράτησή του στις κάλπες ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν κοινές αντιλήψεις αναφορικά με τις διεθνείς και τις διμερείς σχέσεις.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για δυο κράτη που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο ενώ συζήτηθηκε το ενδεχόμενο σύμπραξης σε διάφορους τομείς όπως το εμπόριο και η ενέργεια . Ειδικότερα για τον αγωγό IGB o Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι και οι δυο χώρες θα βοήθησουν για την ολοκλήρωσή του το συντομότερο δυνατό.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκε και η μετάλλαξη Όμικρον με τον πρωθυπουργό να εκφράζει την χαρά του που ο νέος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας αποδίδει σημασία στην επιτάχυνση του εμβολιασμού.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ελληνική θέση ότι σε μια περίοδο αυξανόμενων προκλήσεων η ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων είναι προς το συμφέρον όλων. Μίλησε για προοπτική που αποτελεί μοχλό προόδου και παράγοντα ευρύτερης σταθερότητας υπό την προϋπόθεση οι συγκεκριμένες χώρες να εκπληρώνουν τους όρους και τα κριτήρια της ένταξης, συμπεριλαμβανομένων, ασφαλώς και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Να σημειωθεί ότι κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που επισκέπτεται τη Βουλγαρία μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, γεγονός που μαρτυρά, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, τη σημασία που αποδίδει η Αθήνα στις σχέσεις της με τη Σόφια, και τη βούληση εμβάθυνσής τους.

Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων